Mitt i Huddinge

Emilies dejttips: Var tydlig med vad du vill

TIDIGARET PODDARE. Snackade singelskap i flera år

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@mitti.se 08-550 550 91

” Ena veckan kan man vara v någons ögonsten, nästa n vecka är man trash.” Så S beskriver den tidigare poddaren Emilie Roslund dagens dejtingkli­mat. Själv träffade hon till slut rätt på Tinder.

STOCKHOLM

Emilie Roslund drev podden Singelråde­t i sex år. Den föddes ur ett behov av att diskutera dejtingkli­matet.

– Jag tappade gnistan, att dejta började kännas lite ”mallat”. Jag har varit på extremt många Tinderdejt­er. Man ses och dricker öl, eller så ses man och gör något som den ena parten ändå skulle gjort. Typ går och köper en present till en guddotter.

Skulle avinstalle­ra Tinder

Hon bestämde sig för att gå på en sista dejt och sedan avinstalle­ra appen. Det var då hon träffade sin nuvarande partner. I samma veva som podden lades ner fick hon reda på att hon var gravid.

– Jag gick in för att aktivt lära känna honom, säger hon om sin partner. Mitt beteende har annars varit att ”testa lite”, kanske prata med två-tre stycken samtidigt. Men det kändes varken rättvist mot mig eller dem, säger Emilie Roslund och kommer in på ett grundlägga­nde tips för den som vill lyckas i dejtingdju­ngeln.

– Var tydlig med vad du vill. Och vet du inte vad du vill, försök att ta reda på det. Vissa använder dejtandet som tidsfördri­v, andra vill bara ha bekräftels­e. Allt är okej om man är öppen med det. Det kan lätt bli missförstå­nd om man inte har en tydlig kommunikat­ion. Om huruvida man är ”exklusiv” eller träffar flera samtidigt, till exempel.

Jag har varit på extremt många Tinder-dejter.

Hur frågar man det på ett bra sätt?

– Jag brukade säga typ: ” jag är en person som tycker att det är rörigt att dejta flera samtidigt, hur fungerar du?”. Det blir lite avdramatis­erat.

Enligt Emilie har etiketten kring hur man kommunicer­ar förändrats över tid.

– I dag är det vanligare att bli ghostad eller dumpad på konstiga sätt. Men det handlar ju också om vilken typ av personer man dras till. Och det kan man inte beskylla apparna för.

Behöver inte fråga

En vanlig fråga som Emilie Roslund fick till sin podd var ” hur vet man om någon är intressera­d?”. På den har hon ett rakt svar.

– Oftast behöver man inte ställa sig själv den frågan, om en person är intressera­d så visar den det. I de flesta fall. Sedan finns det ju ambivalent­a och sådana med otrygg anknytning.

 ?? FOTO: JOHANNA WALLÉN ?? ”Kanske fråga vad den andra lagade till middag i går och se vart samtalet tar vägen. Det är lätt att fastna i samtal om uppväxt och sysselsätt­ning. Det är också intressant, men man vill ju veta vad personen tycker i olika frågor” säger Emilie som förslag på vad man kan prata om på en dejt.
FOTO: JOHANNA WALLÉN ”Kanske fråga vad den andra lagade till middag i går och se vart samtalet tar vägen. Det är lätt att fastna i samtal om uppväxt och sysselsätt­ning. Det är också intressant, men man vill ju veta vad personen tycker i olika frågor” säger Emilie som förslag på vad man kan prata om på en dejt.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden