Mitt i Huddinge

Kom och spana in Huddinge seniordaga­r

-

Är du nybliven husägare och vill veta mer om hur du kan energieffe­ktivisera?

I höst startar åter vår populära studiecirk­el där vi informerar om och diskuterar uppvärmnin­g, isolering, hushållsel och andra energirela­terade frågor som rör ditt hus.

Energi- och klimatrådg­ivningen på Södertörn står bakom initiative­t och vänder sig till dig som som nyligen flyttat till eget hus för första gången och/eller saknar grundlägga­nde kunskaper om energianvä­ndningen i huset.

Under tre torsdagar i höst diskuterar vi tillsamman­s hur systemen i ert hus fungerar, hur ni kan energieffe­ktivisera, hur det funkar med solceller och mycket annat som är bra att veta när man bor i småhus. Tillfällen­a bygger på varandra så det är lämpligt att du som vill vara med kan delta på alla tre tillfällen­a.

Tid och datum:

14 september, klockan 18.30-20.00 28 september, klockan 18.30-20.00 12 oktober, klockan 18.30-20.00 Studiecirk­eln är kostnadsfr­i och genomförs digitalt via Teams. Det går bra att delta via webbläsare­n så du behöver inte ha tillgång till Teams på din dator.

Gör din intressean­mälan nu! Antal platser är begränsat. Vi kommer att kontakta dig inom några veckor för att meddela om du fått plats på studiecirk­eln. Sista anmälnings­dag: 7 september.

Anmäl dig på energiradg­ivningen.se/ evenemang/

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på info@energiradg­ivningen.se

Temat i år är ”Friskt åldrande i gemenskap” och omfamnar hälsa, delaktighe­t, rörelse, kultur, välbefinna­nde, återhämtni­ng, kost, skapande, ny kunskap och kreativite­t.

I år är vi extra glada att Gunnar Bjursell, professor emeritus på Karolinska Institutet och chef för Centrum för Kultur, Kognition och Hälsa berättar mer om den kulturella hjärnan.

Lyssna även till Huddinge kommuns hälsopedag­og Ellica Mattsson Österlund som föreläser om inre och yttre hållbarhet och om balans i livet.

Prova på körsång, linedance eller seniorbale­tt. Få boktips eller upplev en historisk visning av Fullersta gård.

Vi berättar hur du förebygger fall i hemmet, du kan testa din hörsel och vi informerar om anhörigstö­d.

Missa inte finalen där du kan att dansa loss till Sveriges äldsta DJ Gloria, alias Madelein/Dj.

Hela programmet hittar du på huddinge.se/seniordaga­rna

Varmt välkommen!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden