Mitt i Kista

Husby FF gick upp till Div 5

- Elin Lörnbo redaktion@viikista.se

Husby FF bjöd storpublik­en på spänning när de i lördags spelade om serieseger­n borta mot Rotebro IS FF. I slutminute­rna vann till slut laget och division 5-platsen är numera deras.

– Nu har vi bekräftat att Husby är någonting annat än kravaller och brinnande bilar, säger Fadh Luyombya, en av supportrar­na som var på plats.

Upp mot 800 personer kom på lördagseft­ermiddagen till Skinnaråse­ns IP för att se mötet mellan Husby FF och Rotebro IS FF. Matchen var serieavgör­ande och förutsättn­ingarna glasklara – vid vinst vann Husby FF serien och vid kryss gick seriese- gern i stället till derbyrival­en Rinkeby United FC.

När domaren blåste igång matchen var det Husby som inledde starkast. Efter arton minuter kom utdelninge­n och Youssef Byjaouane satte 0-1 via ribban. Dryga tio minuter senare kom också 0-2 genom en fint slagen och välplacera­d frispark från Abel Tesfalem Tsegais. Då trodde många Husbyare att saken var klar och Abel Tesfalem Tsegais blev omkramad som en hjälte av fansen längs långsidan.

– När jag satte 0-2 målet trodde jag att vi hade punkterat matchen, men Rotebro kom igen. Herregud vilka nerver det blev, berättar målskytten Abel Tesfalem Tsegais.

Ja, matchen var långt ifrån över. Strax innan halvtid reducerade Rotebro på straff till 1-2. Och efter pausvilan var det istället Rotebro som spelade vassast. I den 58:e minuten kom också den fruktade kvittering­en. Då hördes ett jubel från ett gäng ditresta Rinkeby United-fans.

Matchen blev tuffare och spänningen steg. Båda lagen fick chans på chans och matchens målvakter gjorde räddning efter räddning. Men till slut, med knappa tio kvar, slog Abel Tesfalem Tsegais till igen. 2-3 och Husby visade att de var det starkaste laget. Även 2-4 kom slutligen av Youssef Byjaouane. Saken var klar och division 5-platsen ett faktum.

En supportere­xplosion fylld av glädje äntrade planen när domaren blåste av matchen. I svart-vit rök, klubbens färger, hyllades matchhjält­arna av supportrar inne på mittplanen. Segergeste­n bestod bland annat av fem fingrar i luften – eftersom laget avancerat till division 5.

– Det här är helt underbart! Nu har vi bekräftat att Husby är någonting annat än kravaller och brinnande bilar. Äntligen har vi ett lag igen som förenar oss och visar Husbys fina sida. Jag är otroligt glad, säger supporten Fadh Luyombya.

Supportrar­na är en viktig del för laget och spelarna i Husby FF. Närvaron från dem fanns givetvis även denna match.

– Vi har alltid en tolfte spelare med. Jag vill ge en stor eloge till dem, vi har världens bästa fans. Den goda säsongen gjorde vi möjlig tillsamman­s och serievinst­en betyder mycket, säger spelaren och matchhjält­en Abel Tesfalem Tsegais.

Det är med en speciell kärlek och gemenskap som man spelar för Husby FF förklarar Abel Tesfalem Tsegais.

– Vi spelar för alla Husbyare. Vi har även en samlingsbe­tecknig, RNHRAM, som står för våra bortgångna vänner. När vi spelar gör vi det även för dem som inte längre är med oss, säger Abel Tesfalem Tsegais.

Herish Sadi, som kom som ny tränare denna säsong, berättar att Husby är någonting extra även för honom.

– Att vinna med Husby FF är bland det bästa jag gjort. Jag har själv spelat fotboll och vunnit många priser, bland annat några SM-guld. Men den här vinsten, där en speciell anknytning och gemenskap finns, är mycket roligare. Nu ska vi fortsätta på samma spår – det här är bara början, säger Herish Sadi, tränare Husby FF.

”När jag satte 0–2 målet trodde jag att vi hade punkterat matchen, men Rotebro kom igen. Herregud vilka nerver det blev.”

 ??  ??
 ?? FOTO: ELIN LÖRNBO ?? GLÄDJE. En av tränarna som varit med sedan laget startade, Sirag Sheikh Omer, hyllades när Husby FF vann serien.
FOTO: ELIN LÖRNBO GLÄDJE. En av tränarna som varit med sedan laget startade, Sirag Sheikh Omer, hyllades när Husby FF vann serien.
 ??  ?? FEM FINGRAR. Spelare, tränare och supportrar höjer fem fingrar för att division 5-platsen nu är Husby FF:s.
FEM FINGRAR. Spelare, tränare och supportrar höjer fem fingrar för att division 5-platsen nu är Husby FF:s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden