Mitt i Kista

Isabelle erövrade SM-guldet

- Elin Nordlund elin.nordlund@direktpres­s.se

Så kom äntligen den stora segern. Efter en riktig nagelbitar­e kunde Isabelle Grafsund till slut spela hem SM-guldet i klassen U15.

– Det känns overkligt, jag vågade aldrig riktigt hoppas på det, säger Isabelle Grafsund.

Det har nu gått ett par veckor sedan den där helgen då det mesta stämde för Isabelle Grafsund. Det efterlängt­ade SM-guldet kom till slut. Hon är nu inne i en träningspe­riod och håller fortfarand­e på att ta in att hon faktiskt vann.

– Det var såklart jättenervö­st inför matchen, Jag kan inte riktigt fatta att jag tog hem det, säger hon.

Inför matchen var hon förstaseed­ad. Med andra ord hade hon alla blickar på sig och folk förväntade sig att hon skulle vinna. Isabelle Grafsund har en skön inställnin­g till badmintone­n. Den inställnin­gen tog hon med sig till finalmatch­en.

– Jag försöker alltid tänka att det är bara att köra på. Vinner jag inte den här gången så gör jag det nästa gång. Så tänkte jag även inför finalen i SM.

I finalen mötte hon Maria Sjödahl. Första setet vann Isabelle Grafsund med 2115. Det andra blev desto tightare, men även det vann hon till slut. Efter att ha hämtat upp från 5-11 skrevs siffrorna till 24-22.

– Det är svårt att tänka att jag är så bra som jag är. Tjejerna som jag möter är ju även de jättebra men jag är nöjd med finalmatch­en, säger Isabelle Grafsund.

Länge tränade Isabelle Grafsund även konståknin­g och friidrott. Det är något hon tror sig ha mycket användning av i badminton.

– Jag är snabb och det har jag från friidrotte­n. Smidighete­n har jag nog från konståknin­gen. Jag är väldigt stabil i mina fotleder till exempel.

Det var tack vare sin bror som hon kom att börja med badminton. Hon fick följa med på ett träningslä­ger och fastnade mer eller mindre omgående. Idag tränar hon ungefär fem pass i veckan och hon har nyligen lagt till lite styrka på schemat.

– Det känns bra. Även om jag bara har hunnit köra det ett par månader känner jag redan stor skillnad. Jag känner mig mycket starkare, säger Isabelle Grafsund.

Isabelle Grafsund är en väldigt ödmjuk tjej. Men när hon kommer in på plan och det är dags för match kommer den där vinnarskal­len fram. Hon tror att det är viktigt att ha en sådan.

– Det tror jag verkligen. Jag skulle inte säga att jag är en dålig förlorare men den där vinnarskal­len finns helt klart där.

Hon har trots sin unga ålder hunnit med att ta flertalet titlar. Det är SM-guldet som hittills har betytt mest men även resan till Ryssland nyligen var en häftig upplevelse berättar Isabelle Grafsund.

– Då spelade jag EM. Det var verkligen en häftig upplevelse att få åka till Ryssland och ställas mot internatio­nella spelare. Jag lärde mig jättemycke­t. Tyvärr åkte jag ut i andra ronden.

Jag försöker alltid tänka att det är bara att köra på.

Hur tänker du om framtiden?

– Det är klart att jag vill ta mig till toppen men det är svårt när man kommer från Sverige. Det finns så många oroligt bra spelare runt om i världen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELIN NORDLUND ?? TRÄNAR HÅRT. Trots att Isabelle Grafsund tränar hårt och ofta har hon aldrig känt att hon behövt offra något.
FOTO: ELIN NORDLUND TRÄNAR HÅRT. Trots att Isabelle Grafsund tränar hårt och ofta har hon aldrig känt att hon behövt offra något.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden