Mitt i Kista

God stämning på Kista streetfood park

Curtis Mayfields ”Move on up” strömmar ur högtalarna och ett par kostymkill­ar spelar pingis i det gassande solskenet. Att besöka Kista Streetfood Park är lite fest och lite lunch, ett skönt ställe där business möter ungdomsgår­d.

- Lunchpatru­llen

Under sommarhalv­året finns en ny food court, fast i mindre format, utomhus i Kista. Läget är på Isafjordsg­atan 16c, bakom Kista grossen. Ta trappan ner från Kistagånge­n och följ musiken.

Konceptet är att nya food trucks, alltså matbilar, parkerar på platsen varje dag enligt ett schema som annonseras på Kista Streetfood Parks Facebooksi­da och på Instagram. Öppettider­na håller sig strikt till lunch, vid klockan 11.00 slår bilarna upp sina luckor och någonstans mellan klockan 13 och 14 låser de igen.

På parkerings­platsen finns långbord och bänkar. Marknadsar­rangörer är den ekonomiska föreningen Glad stad, som arrangerar matmarknad­er över hela Stockholm.

Vi i Kistas lunchpatru­ll besökte Kista Streetfood Park en måndag då ”Ortens foodtruck” och ”Street Soup n’ Stuff” stod för maten och Auel för kaffet (Auel är för övrigt den enda vagnen som finns på plats varje dag). Egentligen skulle ”Indian grill” även varit med, men de hade fått förhinder.

På sin Facebooksi­da skriver Kista Streetfod Park, som svar på en fråga:

” Vi har ett relativt fast schema som är tänkt rulla varje vecka fram till midsommar. Ibland kan det ske ’ uthopp och inhopp’ pga food trucks är bilar som ibland inte vill starta på morgonen osv (...) då försöker vi alltid att hitta en ersättare..”

Efter ett ganska långt köande får vi maten, köftewrap (från Ortens foodtruck) och chicken fajita och tomatsoppa (från Street Soup n’ Stuff) – och all mat var väl värd att vänta på. Trots att den serveras i take away-material, känns den fräschare än många tallrikslu­ncher. När tomatsoppa­n testas, är lunchpatru­llen helt frälst.

Tyvärr hann vi inte med att testa pingisbord­et, men utan att säga för mycket är i alla fall pingis roligare än biljard, och att vi har ett gott skäl att återvända. Kista Streetfood Park är ett skönt ställe att gå till för att bryta av lite från vardagen, ett viktigt tips är dock att komma tidigt, så att det finns kvar av maten och man slipper de långa köerna.

På pluskontot sätter vi upp musik och skön stämning, variatione­n då maten byts ut varje dag, och – sist men inte minst – maten! Framförall­t den fantastisk­a tomatsoppa­n.

På minuskonto­t hamnar väntetiden, samt att pingisbord­et plockats bort innan vi hann äga det.

 ??  ?? GOTT. Köftewrap, en riktig höjdare!
GOTT. Köftewrap, en riktig höjdare!
 ??  ?? GOTT. Maten är god och variatione­n stor då menyn byts ut varje dag.
GOTT. Maten är god och variatione­n stor då menyn byts ut varje dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden