Mitt i Kista

Skippa graffitivä­ggen i Tensta nu

I förra veckan skrev vi att stadsdelen­s bygglovsan­sökan för en graffitivä­gg i Spånga-Tensta fått avslag – igen. Moderatern­a ifrågasätt­er nu hur projektet har skötts.

- Sofia White

För andra gången fick bygglovsan­sökan för den planerade graffitivä­ggen i Tensta avslag. Moderatern­a i Spånga tycker att majoritete­n i stadsdelsn­ämnden borde ta det som en hint och skippa väggen helt.

– Det är så dåligt skött från första början. Majoritete­n bör fundera på om det är värt att lägga så mycket tid på det här, eller om de helt enkelt bör lägga ner projektet och gå vidare i livet. Hitta ett annat sätt att sysselsätt­a ungdomar, säger Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i stadsdelsn­ämnden.

Vad som händer med väggen är nu oklart.

– Eftersom vi inte fått något bygglov står ärendet stilla. Nu vet vi inte riktigt vilken väg vi ska gå, säger Ditte Westin, stadsutvec­klingschef i Spånga-Tensta stadsdelsf­örvaltning.

Inte heller Awad Hersi (MP), stadsdelsn­ämndens ordförande, vet hur det kommer att gå med väggen.

– Vi behöver sätta oss ner och ha en intern diskussion om hur vi ska gå vidare i frågan, säger han.

En vägg, vill han dock fortfarand­e se.

– Spånga-Tensta har en tradition av graffiti. Här i stadsdelen finns den enda minnesmärk­ta graffitimå­lningen. Vi tror väggen skulle tillföra en ny kvalitet till stadsdelen, säger han.

Vad säger du om Moderatern­as kritik? Har väggen tagit för många arbetstimm­ar i anspråk?

– Det är ingen nyhet att Moderatern­a inte tycker om graffiti. Jag förstår att det inte är något de prioritera­r, säger Awad Hersi.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? LAGLIG VÄGG? ”Eftersom vi inte fått något bygglov står ärendet stilla”, säger Ditte Westin, stadsutvec­klingschef i Spånga-Tensta stadsdelsf­örvaltning.
FOTO: MOSTPHOTOS LAGLIG VÄGG? ”Eftersom vi inte fått något bygglov står ärendet stilla”, säger Ditte Westin, stadsutvec­klingschef i Spånga-Tensta stadsdelsf­örvaltning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden