Mitt i Kista

Starten viktig för United

- Jonny Andersson

Rinkeby United har division 4-drömmar, men viktigast är ”projektet”.

– Vi vill ge glädje till folket i Rinkeby, säger Garip Günes, lagledare och en av klubbens grundare.

Rinkeby United har flyttats till innerstads­serien division 5 mellersta och det ser lagledaren, Garip Günes, som positivt.

– Det finns en värld utanför Rinkeby. Våra unga vuxna och ungdomar behöver se den, säger han. Vår roll är att knyta band i Rinkeby, men visa Rinkebybor­na andra delar av stan.

Eyüp Ayhan och Adi Drammeh är tränarna och i bakgrunden finns Bojan Djordjic och Martin Mutumba som resurs. Målet är division 4. Det var nära i höstas. Laget blev trea i division 5 norra och hade Kista Galaxy kvalat sig kvar i division 3 kunde Rinkeby fått en friplats i fyran.

– Vi snackar inte topp 3, utan att vi ska upp. Vi har ett bra mittfält och konkurrens bland forwards, säger Günes och nämner ” Tomasito” som kommit från Rissne.

– Vi har många små spelare, han är stor och kan hålla fast bollen däruppe.

– Jag har ingen koll på seriekonku­rrenterna, men positiv känsla att vi blivit bättre, säger spelande tränaren Eyüp Ayhan, som fick fjolåret förstört av ett benbrott. Vi är samspelta och ska spela intressant fotboll.

En dålig start (fyra poäng efter fyra omgångar) stjälpte Rinkeby i fjol. Startar man bättre i år ska man vara med hela vägen.

– De tre, fyra första matcherna är jättevikti­ga, sägerEyüp Ayhan.

Premiären spelar Rinkeby mot Kransen på Knutby BP den 8 april.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ??
FOTO: ANDERS EKSTRÖM
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden