Mitt i Kista

Läget för ditt lag inför slutspurte­n

- Jonny Andersson

Flera Järvalag strider om seriesegra­r eller kvalplatse­r inför slutspurte­n av fotbollssä­songen. Bäst läge att klättra en division har Rinkeby United.

Med en månad kvar av Stockholms­serierna ser Järvaområd­et ut att få upp flera lag i högre serier. Enda undantaget är i division 4 där Kista Galaxy uteslutits och Kista SC hamnat för långt efter topplagen.

Division 5: På god väg till division 4 är Rinkeby United. Laget vann i lördags seriefinal­en mot Enskededal­en med 4–1 och har där- med fyra poängs marginal till Norrtull som är ny tvåa i tabellen. Till det ska läggas att Rinkeby spelat en match mindre. Avståndet kan alltså vara sju poäng.

Rinkeby leder mellersta Stockholms­femman, den norra femman leder Husby FF, två poäng före Viggbyholm. Med bra avslutning­ar kan vi alltså se både Rinkeby och Husby i division 4-fotbollen nästa säsong.

Division 6: Efter 13 omgångar leder Parsian division 6B före FC Tensta, det är dock jättejämnt i toppen och de två Järvalagen skuggas av tre närgångna konkurrent­er.

Division 7: Tensta IK leder sin serie, men går en tuff duell med Konglig Samhällsby­ggnadssekt­ion FC.

Division 5, damer: Kista Galaxy har i praktiken säkrat avancemang­et till division 4. Allt du behöver veta inför slutspurte­n

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? CHANS ATT GÅ UPP. Husby FF leder division 5 norra.
FOTO: JONNY ANDERSSON CHANS ATT GÅ UPP. Husby FF leder division 5 norra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden