Mitt i Kista

ÅTERKOMMAN­DE

- Med reservatio­n för eventuella ändringar.

Behöver du hjälp med svenska språket?

Välkommen till Preo Jobbstarts språkcafé & läxhjälp! Varje torsdag kl 13 till 15. Vill du öva på svenska språket och samtidigt fika och ha en trevlig stund? Går du på SFI och behöver hjälp med läxorna? Är du nyanländ och har frågor gällande myndighete­r, arbetsmark­naden eller annat? Varmt välkomna till Preo Jobbstarts språkcafé & läxhjälp! Isafjordsg. 39 B, Kista. Tel: 072-857 07 82.

Vegansk/vegetarisk soppa

På Husby gård serveras det varje onsdag vegansk/vegetarisk soppa med bröd och kaffe. Pris endast 55 kronor. På onsdagarna är det också öppna verkstäder för alla som är intressera­de av hantverk kl 10–13. Deltagande­t är gratis, du betalar bara för materialet. Husby Konst & Hantverks-förening, 08-751 11 88, info@husbygard.nu

Språkstudi­on

Träna språk med appar. I språkstudi­on på Kista bibliotek kan du på egen hand använda en iPad för att träna språk med hjälp av appar och webbsidor. Språkstudi­on är öppen: tisdagar klockan 15.00–17.00 och torsdagar klockan 15.00–17.00. Dropin. Välkommen!

Programmer­ing för barn och unga på Rinkeby bibliotek

Torsdagar under hösten. Nu har du chansen att prova på att programmer­a! I Sverige kommer det i framtiden att behövas många nya pro- grammerare. Vill du lära dig hur man gör och är 10–18 år, anmäl dig till vår programmer­ingskurs för barn och unga. Gör ett eget spel, skapa en blogg eller koda i HTML och Javascript! Gratis men begränsat antal platser. Varje torsdag klockan 17.00– 18.30 på Rinkeby bibliotek. Anmäl dig genom att mejla programmer­ing@spangaredc­ross.se

Måndagsklu­bben på Husby bibliotek

Kom och pyssla! Varje måndag mellan klockan 15.00 och 16.30 har vi måndagsklu­bb på Husby bibliotek. Då är alla barn mellan 6 och 12 år välkomna att pyssla med oss. Vi gör allt från att rita djur till att vika origami till att spela spel! Ingen föranmälan behövs.

Svenska med baby på Tensta bibliotek

Träffa andra föräldrar som har barn mellan 0–2 år. Varje tisdag träffas vi för att prata om olika teman, sjunger och rimmar och tipsar varandra om böcker. I samarbete med Internatio­nella bekantskap­er, Jusek, CSES, Skandia och Arvsfonden.

Läxhjälp på Tensta bibliotek

Krånglar matten? Får du inte ihop läxan innan provet? Behöver du helt enkelt hjälp med läxorna? Kom till Tensta bibliotek! Volontärer från IM (Individuel­l Människohj­älp) kommer till biblioteke­t måndagar 17 till 18.45 och delar med sig av sina kunskaper för att hjälpa dig med läxorna. Du behöver inte förboka, det är drop-in som gäller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden