Mitt i Kista

Jag vill inte ta ut något i förskott.

Tränare Dragan Miljkovic, om Kista HS:s chanser att nå högre serie.

- Jonny Andersson

Kista HC har alltid målsättnin­gen att gå till allfyran. Nu har laget ett kanonläge med få matcher kvar.

– Känslan är bra, men vi har fallit på mållinjen förr, varnar tränaren Dragan Miljkovic.

Via tre inledande segrar kopplade Kista tidigt grepp om topplaceri­ngarna i division 4 norra. Så har det förblivit trots ett par bakslag och laget har tre poängs marginal till tabelltvåa­n Solna HC. Under strecket skuggar Waxholm och Sundbyberg.

I fredags spelade Kista hemma mot jumbon Duvbo. Blev det tre poäng i den duellen ska en seger i resterande två matcher räcka långt. Då bör Kista vara ett av två lag som fortsätter vintern i allfyran.

– Känslan är bra, men vi har fallit på mållinjen förr. Jag vill inte ta ut något i förskott, vi behöver vinna två av våra tre sista matcher. Minst. Då slipper vi bry oss i vad andra lag gör, säger tränaren Dragan Miljkovic.

Lika försiktig är nykomlinge­n Oliver Holm, en 27-åring med division 1och division 2-bakgrund i Mjölby och Alvesta. Oliver är en offensiv injektion och har fördelat mål och assist jämnt. Inför Duvbomatch­en hade han bidragit med nio mål och elva assist.

– Det är okej. Min kompis Emil Gidlund bor i Kista och vi ville hitta ett lag där vi kunde spela tillsamman­s. Det blev i Kista. Tyvärr har Emil haft en axelskada men har spelat en del på slutet. Vi båda känner att vi kommit till ett kul gäng, säger Oliver som är positivt överraskad över division 4-hockeyn i Stockholm.

– Jag hade förväntat mig en lägre nivå. Jag upplever att alla i truppen vill till allfyran, ett par segrar till så är vi där. För egen del ser jag fram emot att spela mot bra lag som vunnit sina division 4-serier.

Ett orosmoln som Dragan Miljkovic målar upp är Kallhälls målvakt, Rasmus Stigson. Han kan stå på huvudet ibland och gjorde så i lagens förra möte.

– Vi vann skotten med 46–18 eller något liknande, Kallhäll vann matchen med 5–1. På den här nivån betyder bra målvaktssp­el oerhört mycket

Närmast möter Kista Waxholm på bortais den 6 december. I sista grundserie­matchen, den 10 december, vill Miljkovic ha revansch på Stigson.

– Vi är så bra att vi ska ta oss till allfyran. Men jobbet måste göras och jag hoppas att vi gör det den här gången, säger Dragan Miljkovic.

”Jag upplever att alla i truppen vill till allfyran, ett par segrar till så är vi där.”

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? KVALSERIEN. Dragan Miljkovic och hans Kista HC ska göra allt de kan för att ta sig till allfyran och då ha möjlighet att kvala sig uppåt.
FOTO: MICHAEL FOLMER KVALSERIEN. Dragan Miljkovic och hans Kista HC ska göra allt de kan för att ta sig till allfyran och då ha möjlighet att kvala sig uppåt.
 ??  ?? KANONLÄGE. Kista HC har kopplat greppet.
KANONLÄGE. Kista HC har kopplat greppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden