Mitt i Kista

Gratis prylar på Hjulstas bänkar

- Jonas Carlsson 070-78 78 706 jonas.carlsson@ direktpres­s.se

En generös trend har börjat sprida sig på parkbänkar­na i Hjulsta. Där har prylar placerats ut, fritt för andra att plocka på sig. Nu hoppas Tenstabon Mossa Assal att fenomenet ska sprida sig.

Vem som ligger bakom idén är än så länge okänt. Men på parkbänkar i Hjulsta har det börjat dyka upp saker som skänkts av personer för att andra ska kunna dra nytta av dem. Tenstabon Moosa Assal fick syn på fenomenet via en bild på Facebook. Han började då att dela det han sett och såg även senare en fysisk annons i Tensta centrum om att folk kunde skänka saker.

– Det här visar en touch av medmänskli­ghet. Man delar med sig av saker så andra kan dra nytta av det. Folk som går förbi och behöver någonting kan ta det. Jag hoppas folk respektera­r det och inte tar saker och säljer det, säger Moosa Assal.

Hur kände du när du såg parkbänken? – Det värmde i mitt hjärta, därför la jag upp det på

Facebook på en gång, säger Moosa Assal.

Han tycker dessutom att sakerna var vackra att titta på som låg på parkbänken. – Det blev som en utställnin­g.

Den okände välgöraren som satte igång allting har inspirerat Moosa Assal. Nu vill han att fler tar efter i Tensta och Hjulsta.

– Först ska jag själv skänka saker, sedan ska jag utnyttja mina sociala medier så att andra tar efter, säger en entusiasti­sk Moosa Assal.

Hur gammal är personen?

– Jag kan säga att det är en myndig vuxen i alla fall, säger John Lindström utan att vilja avslöja mer om personens ålder.

Enligt uppgifter till Aftonblade­t skulle mannen ha kopplingar till garagemord­et i Tensta på nyårsafton och vara medlem i ett av gängen i Järvaområd­et. Men polisen är förtegen.

– Jag får hänvisa till förundersö­kningssekr­etessen, säger John Lindström.

Mannen hade varit efterlyst i en månad och nu ska åklagaren eventuellt ta ärendet vidare.

– Åklagaren kommer att ta ställning till om han ska begäras häktad.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PARKBÄNK. Fritt fram att ta för den behövande.
FOTO: PRIVAT PARKBÄNK. Fritt fram att ta för den behövande.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ENTUSIASTI­SK. Moosa Assal
FOTO: PRIVAT ENTUSIASTI­SK. Moosa Assal
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden