Mitt i Kista

Så går det för Järvas lokala fotbollsla­g – just nu

- Jonny Andersson

Allsvenska­n har tagit VM-uppehåll, men för lag i lägre riksserier och inom Stockholms fotbollsfö­rbund väntar uppehållet först till midsommar. Vi summerar hur det hittills går för några lokala lag.

AKROPOLIS IF: Har precis som i fjol 15 poäng efter åtta omgångar. Då låg Akropolis trea vid denna tidpunkt och i toppen rusade Brage. Nu är det Västerås SK som fått en lucka och före Akropolis lig- ger Carlstad United och Assyriska.

Sett till viktiga insatser, resultat, har Konstantin­os Panagopoul­os manskap besegrat topplag på bortaplan. Först Carlstad och nu senast Forward. Det har laget igen i höst. Å andra sidan försvann två poäng onödigt hemma mot jumbon Skellefteå.

KISTA SC: Division 4-laget överraskar positivt och är bara två poäng efter serieledan­de IFK Österåker. Sex vinster på åtta matcher har det blivit och det saknas bara två mål för ett snitt på tre mål/match. Nu stundar dock två tuffa matcher mot toppkonkur­renter. Först mot Järfälla (fredag kväll), sedan mot Sollentuna. Därefter har vi en tydligare bild av Kista SC anno 2018.

HUSBY FF: Har det tuffare än seriekonku­rrenten Kista SC. Nykomlinga­rna inledde med fyra raka förluster, men snodde därefter en poäng av Österåker. Den poängen följdes av ytterligar­e ett kryss innan första segern kom mot Vaxholm.

Med totalt fem poäng på sju matcher ligger HFF trea från slutet.

RINKEBY UNITED: ” Vi ska vinna serien” var klara budskapet inför säsongen. Förvisso har laget lagt på ett kol och börjat stapla trepoängar­e i den mellersta fyran. Problemet är att Värtans IK och Hanvikens SK sköljer över konkurrent­erna och har skaffat sig en poängbuffe­rt till övriga.

DIV 5: Varken Parsian eller Somalia United har börjat bra och ligger på undre halvan.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? JAKT. Tomas Valdes Verdecia har hittat målformen och Rinkeby klättrar.
FOTO: JONNY ANDERSSON JAKT. Tomas Valdes Verdecia har hittat målformen och Rinkeby klättrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden