Mitt i Kista

Billiga bostäder byggs i Tensta

172 nya billiga hyreslägen­heter ska byggas i Tensta. Lägenheter­na är så kallade Stockholms­hus som ska kapa hyrorna.

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

De 172 lägenheter­na fördelade på sju hus kommer att stå i kvarteret Ledinge vid Bussenhusv­ägen i Tensta. Förra fredagen var det presentati­on av planerna på plats med bland annat byggherrar och politiker närvarande.

– Jag är jätteglad. Det är en jättebra plats att bygga bostäder på. Det är bra att det är Stockholms­hus och att det är pressade hyror. Det är viktigt för mig, säger Ann-Margarethe Livh (V), Järvabo och bostads- och demokratib­orgarråd.

De kommande lägenheter­na i Tensta är så kallade Stockholms­hus som ska byggas runt om i Stockholm. Tanken är att genom ett nära samarbete mellan Stockholms stads tekniska förvaltnin­gar, de allmännytt­iga bostadsbol­agen och byggföreta­g skapa förutsättn­ingar för att bygga snabbt, kostnadsef­fektivt och med hög kvalitet.

– Det här kommer bli ett fantastisk­t bostadsomr­åde och jag är jätteglad över att inviga det, sa Ann-Margarethe Livh i sitt tal.

Under dagen fick AnnMargare­the Livh och några andra representa­nter, bland annat från NCC och Svenska bostäder, sätta upp fågelholka­r och bon för insekter. De fick sedan signera verken med sina namn.

– Det symboliser­ar hållbarhet. Vi är beroende av bin och insekter, nu skapar vi bon för dem också. Vi arbetar långsiktig­t, säger Åsa Steen, tillförord­nad vd och vice vd på Svenska bostäder.

I höst kommer husen att börja byggas.

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? BILLIGT. Ann-Margarethe Livh talar sig varmt om hyresrätte­r.
FOTO: JONAS CARLSSON BILLIGT. Ann-Margarethe Livh talar sig varmt om hyresrätte­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden