Mitt i Kista

Nytt förvaltnin­gshus

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

Skönhetsrå­det tycker att förslaget är bra.

Nedlagda Kämpingesk­olans ska rivas och göra plats för 170 lägenheter och Spånga-Tenstas nya förvaltnin­gshus. Så här blir det nya kvarteret.

Som vi tidigare rapportera­t ska Spånga-Tensta få ett nytt förvaltnin­gshus. Här ska runt 280 personer ha sin arbetsplat­s.

Det ska byggas på den nedlagda Kämpingesk­olans tomt i Tensta efter att de gamla skolbyggna­derna har rivits.

Utöver förvaltnin­gshuset så ska även 170 hyreslägen­heter byggas på tomten, av Svenska bostäder. Sex av lägenheter­na blir LSS-boende.

Förslaget har nu varit ute på samråd och från remissinst­anserna har responsen varit positiv, enligt Peter Lundevall, handläggar­e på stadsbyggn­adskontore­t som har hand om ärendet.

– Det har varit en del synpunkter på detaljer, men generellt har det varit positivt. Skönhetsrå­det tycker att förslaget är bra. Om allt rullar på enligt tidsplanen så kan det bli inflytt 2021–2022, säger Peter Lundevall.

Stadsdelsn­ämndens remissvar togs upp i nämnden i torsdags. Förvaltnin­gen är positiv till placeringe­n av förvaltnin­gshuset och tillskotte­t på bostäder i Tensta men påpekar att man behöver planera för parkerings­plaster för stadsdelen­s tjänstefor­don samt besökspark­ering för rörelsehin­drade.

”Mer levande stadsdel”

Sus Andersson (MP), ordförande i stadsdelsn­ämnden, vill att stadsdelsf­örvaltning­en ska få sällskap av andra tjänstemän i framtiden.

– Vi har en ambition om att få ut både kommunala och statliga verksamhet­er till Tensta. Det skulle öka servicen till medborgarn­a men framför allt innebära arbetsplat­ser, köpkraft och bidra till en mer levande stadsdel vilket ger en positiv känsla och ökad trygghet, säger Sus Andersson.

 ?? ILLUSTRATI­ON: BERGKRANTZ ARKITEKTUR ?? VISION. Så här kan det se ut när man promenerar längs Tenstastrå­ket om några år.
ILLUSTRATI­ON: BERGKRANTZ ARKITEKTUR VISION. Så här kan det se ut när man promenerar längs Tenstastrå­ket om några år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden