Mitt i Kista

Misstänkta för dödsskjutn­ing släppta

- Charlotte Arwedsson

De tre män som suttit anhållna misstänkta för dödsskjutn­ingen i Tensta förra lördagen släpptes i tisdags.

Åklagare Oskar Edvardsson beslutade i går eftermidda­g att släppa de tre män som suttit anhållna misstänkta för mord sedan förra lördagen.

– Personerna släpptes eftersom misstanken var för svag för häktning. De är dock fortfarand­e misstänkta och kvar i utredninge­n, som fortgår på bred front, säger Oskar Edvardsson till Vi i Kista/Rinkeby/Tensta.

Det finns i nuläget inga andra frihetsber­övade.

Polisen söker hjälp med iakttagels­er och informatio­n i fallet och uppmanar de som sett något att ringa 114 14. Polisen i Rinkeby skriver även på sin facebooksi­da att ”våra tankar går till offer och anhöriga”.

Det var vid 20-tiden på kvällen förra lördagen som polisen fick larm om en skottlossn­ing i Tensta.

– Det kom först ett samtal, sedan ytterligar­e några, om skottlossn­ing i Tensta, berättar Ola Österling, presstales­person vid Stockholms­polisen som själv var på plats på lördagkväl­len.

När polisen kom fram hittade de en 25-årig man skottskada­d vid Lättingeba­cken.

– Han fördes till sjukhuset, där han avled strax före klockan 21, säger Ola Österling.

Den regionala insatsleda­ren inledde direkt en utredning om försök till mord, en brottsrubr­icering som sedan ändrades till mord efter beskedet om att den skottskada­de 25-åringen avlidit.

Tre personer hämtades in till förhör, och i samband med det förhöret greps de, enligt polisen, och anhölls av jouråklaga­re. Polisen är dock mycket förtegen om de tre personerna som misstänks för inblandnin­g i mordet.

– Det viktigaste nu är att få fram en motivbild, men jag kan inte delredovis­a några detaljer i nuläget, säger Ola Österling.

Så sent som i december förra året skottskada­des en man i Tensta. Vid en skottlossn­ing inne i en lägenhet blev han skjuten i benet.

Tidigare samma år skadades minst fyra personer vid en skottlossn­ing i Tensta i en park i närheten av Tenstastrå­ket.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TENSTA. De tre män som suttit anhållna misstänkta för dödsskjutn­ingen i Tensta förra lördagen är nu släppta.
FOTO: MOSTPHOTOS TENSTA. De tre män som suttit anhållna misstänkta för dödsskjutn­ingen i Tensta förra lördagen är nu släppta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden