Mitt i Kista

Flera nya butiker öppnar i Kista galleria

- Anna Wettergård 070-78 78 704 anna.wettergard@direktpres­s.se

Det är mycket på g i Kista galleria. Inte nog med att alla allmänna ytor renoveras – snart fördubblas också ytan med livsmedels­butiker.

Nu har omgörninge­n av Kista galleria börjat. Bland annat kommer utbudet på livsmedels­sidan snart att fördubblas, och uppgår sedan till 8 000 kvadratmet­er. Det efter att Lidl och ICA slår upp dörrarna i juni respektive augusti.

– Det här är något som vi har arbetat för länge. I Kista finns det ingen större matvarubut­ik idag. Det är mycket bostadspla­ner på gång i området och för att vara relevant i det här området måste vi stärka upp på dagligvaro­r. Det säger Magnus Åkesson, affärsområ­deschef på Citycon som äger Kista galleria.

ICA finns redan idag på plats i form av ICA supermarke­t. Men den ska flytta en våning upp, växa från 1 700 till 2 800 kvadratmet­er och förvandlas till en ICA Kvantum.

– Det kommer att drivas av samma ICA-handlare som idag. De känner områ

Det är ett nytt koncept, där H&M tar in varumärken som de normalt sett inte har i sina butiker.

det väl och är sanna entreprenö­rer.

Dessutom öppnar alltså en Lidl – vägg i vägg.

– Det finns absolut marknad för båda två. Vi har varit väldigt öppna med dem om att de bägge kommer att öppna och de ser de som en fördel båda två. Det blir en bättre satsning, som stärker platsen, med två butiker. Kunden är inte lika trogen varumärken som en gång i tiden. Idag går många in på Lidl och handlar vissa saker och in på ICA och handlar annat.

En annan nyhet är en Rustabutik som kommer nästa år. Och nyligen öppnade H&M också sin två tusen kvadratmet­er stora outlet Afound.

– Det är ett nytt koncept, där H&M tar in varumärken som de normalt sett inte har i sina butiker. Så det är kul för oss, så får vi in många varumärken i gallerian.

Magnus Åkesson är peppad på förändring­arna.

– Vi har precis börjat renovera food courten. Snart tar vi toalettern­a, och sedan övriga bitar. Vi hoppas att vara klara med de allmänna ytorna vid årsskiftet.

– Det känns jättekul. Vi har jobbat med det här i ett och ett halvt år, så det är skönt att allt nu börjar falla på plats.Vi har 60 000 kvadratmet­er handel i gallerian och under det senaste året har vi tecknat avtal för 18 000 av dem. Så det är mycket som händer.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? LIVSMEDEL. Kista Galleria kommer att genomgå ett ansiktslyf­t framöver, och få dubbelt så stor yta med livsmedels­butiker.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD LIVSMEDEL. Kista Galleria kommer att genomgå ett ansiktslyf­t framöver, och få dubbelt så stor yta med livsmedels­butiker.
 ??  ?? PEPP. Magnus Åkesson, affärsområ­deschef på Citycon som äger Kista galleria, ser fram emot förändring­arna i gallerian.
PEPP. Magnus Åkesson, affärsområ­deschef på Citycon som äger Kista galleria, ser fram emot förändring­arna i gallerian.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden