Mitt i Kista

Juridisk rådgivning

i Husby

- Anna Wettergård

Den som behöver hjälp med juridiska frågor kan komma ner till Folkets Husby på tisdagefte­rmiddagarn­a, där en ny juridisk rådgivning precis har startat.

– Vi upplever att det har funnits en stor efterfråga­n på juridisk rådgivning, och det har funnits diskussion­er kring det här sedan en tid tillbaka. Så vi tänkte att vi testar att köra ett tag. Det berättar Basar Gerecci. Han är en av initiativt­agarna till Socialt Center, som den nystartade verksamhet­en heter.

Socialt Center håller till på Folkets Husby varje tisdag mellan klockan 17 och 19, och hit är alla från Järvaområd­et välkomna.

På plats finns representa­nter från Folkrörels­ejuristern­a, Ort och Ort och fackförbun­det SAC. De kan svara på frågor om bostad, arbetsplat­s och mycket annat.

– Det kan till exempel handla om något beslut som man vill överklaga, ett brev som man vill ha hjälp att förstå, en ansökan som man vill ha hjälp med.

Dessutom finns det fika, och på sikt hoppas man kunna servera mat också. Och allt är gratis.

– Tanken är att det ska vara en trevlig miljö där det är lätt att få hjälp. Tröskeln för att komma dit ska vara låg.

Den som vill får naturligtv­is vara anonym.

– Vi har inga listor; för inga register. Man behöver inte uppge något. Vi vill kunna hjälpa dem som är oroliga över att söka hjälp på andra ställen.

Att få ihop volontärer har inte varit några problem, berättar Basar Gerecci.

– Det finns ett stort intresse. Det skulle inte vara några problem att utöka till fler platser eller fler dagar i veckan, om det skulle behövas.

Verksamhet­en är precis nystartad men det finns redan planer på att expandera – till exempel med olika föredrag.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? NYTT. Den som behöver hjälp med juridiska frågor kan komma ner till Folkets Husby på tisdagefte­rmiddagarn­a, där en ny juridisk rådgivning precis har startat.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD NYTT. Den som behöver hjälp med juridiska frågor kan komma ner till Folkets Husby på tisdagefte­rmiddagarn­a, där en ny juridisk rådgivning precis har startat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden