Mitt i Kista

Dansshow för barn intar Spånga

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

På måndag dyker dansare från danskompan­iet Ansadans upp på två av stadsdelen­s lekplatser och torg. Den ena föreställn­ingen blir inte den andra lik.

Danskompan­iet Ansadans har uppträtt med sin interakiva föreställn­ing The playground på olika lekplatser runt om i Europa sedan 2017.

Den riktar sig till barn i förskoleål­dern och de som tittar – eller snarare deltar – blir medskapare i föreställn­ingen, som anpassas efter publiken och lekplatsen där den framförs.

– Det är lite flashmob-liknande. Plötsligt dyker det upp två dansare på lekplatsen som möter och interagera­r med barnen genom dansen, säger Annasara Yderstedt, koreograf, producent och ledare för Ansadans.

Spelar ni musik till?

– Nej det är ingen musik, det är modern dans och blir annorlunda varje gång beroende på platsen, barnen och även föräldrarn­a på plats, säger hon.

På måndag kommer alltså gruppen till fyra platser i Spånga-Tensta.

Har ni kollat in platserna i förväg?

– Vi har faktiskt spelat på två av dem tidigare, på Soltunet och Erikslunds parklek. Men de andra två har vi aldrig besökt. Dessutom är det nya dansare i år så allt är nytt för dem, säger Annasara Yderstedt.

 ??  ?? Föreställn­ingen Playground är interaktiv och barnen blir medskapare. Bilden är från en föreställn­ing i Frankfurt, Tyskland.
Föreställn­ingen Playground är interaktiv och barnen blir medskapare. Bilden är från en föreställn­ing i Frankfurt, Tyskland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden