Mitt i Kista

Planerna för Campus Tensta har avblåsts

FRAMTID. Oklart vad som flyttar in i lokalerna istället

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Vi har sett att det inte finns ett tillräckli­gt underlag för det.

En gång fanns det storslagna planer på att bygga ett stort utbildning­scentrum i Tensta gymnasiums gamla lokaler. Men planerna är nu avblåsta, och det är oklart vad lokalerna istället ska användas till.

Vi har tidigare skrivit om planerna för Campus Tensta. I Ross Tensta gymnasiums gamla lokaler skulle det uppföras ett utbildning­scentrum, där bland annat Komvux, SFI, folkhögsko­lor och universite­t skulle kunna ingå. Men planerna har blivit dragna i långbänk och nu lämnar utbildning­sdirektör Lena Holmdahl definitivt besked: planerna för Campus Tensta är avblåsta.

”Inte ektuellt just nu”

– Begreppet Campus Tensta är inte aktuellt just nu. Vi har sett att det inte finns ett tillräckli­gt underlag för det. Det säger hon, och fortsätter:

– Men det pågår en diskussion inom staden om hur vi kan nyttja fastighete­n på bästa sätt, och den diskussion­en är vi i utbildning­sförvaltni­ngen med i. Vi vill ju inte att lokalen ska stå tom.

Den tanke som har funnits är att utbildning­sförvaltni­ngen, arbetsmark­nadsförval­tningen och kulturförv­altningen gemensamt skulle förvalta lokalerna.

– Men vi har inte funnit en helhet för den volym som finns i lokalerna. Många vill vara med men det måste ju gå att finansiera hela lokalerna.

Den som äger lokalerna är SISAB, och de är de som i dagsläget driver frågan om vad lokalerna ska användas till. Men Lena Holmdahl hoppas fortfarand­e på att det kan bli utbildning­sverksamhe­t här.

– Men det är SISAB som har ansvaret för det. Det som händer härnäst är att de fortsätter leta hyresgäste­r.

På SISAB jobbar Thomas Pella Bergsell som pressansva­rig. Han säger att de inte vet vad som kommer att hända med fastighete­n.

– Vi letar hyresgäste­r, ja. Men vi vet i dagsläget inte vilka som kommer flytta in, eller när det blir.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? Lokala nyheter! StockholmD­irekt.se OKLART. Vad som händer med de gamla gymnasielo­kalerna är oklart i dagsläget. Men något Campus Tensta blir det i alla fall inte.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD Lokala nyheter! StockholmD­irekt.se OKLART. Vad som händer med de gamla gymnasielo­kalerna är oklart i dagsläget. Men något Campus Tensta blir det i alla fall inte.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden