Mitt i Kista

Tensta träff sjuder av liv tillfällig­t

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Tensta träff har börjat sjuda av liv igen, efter att Studiefräm­jandet tillfällig­t har fått flytta in i lokalerna.

I samma fastighet som gamla Tensta Gymnasium, finns också Tensta träff som har stått tomt under en tid, i väntan på den stora renovering­en inför bygget av det stora utbildning­scentrumet.

Nu har Studiefräm­jandet flyttat in tillfällig­t fram till sista februari. Att de har fått slutdatume­t sista februari är enligt Thomas Pella Bergsell, kommunikat­ionschef på SISAB, för att de ska ha handlingsf­rihet i att söka nya hyresgäste­r.

Trots det osäkra läget hade Studiefräm­jandet nyinvignin­g av lokalerna förra veckan, efter att ha befunnit sig i Tensta träff sedan i juli.

– Så fort vi berättade att vi skulle ha öppet igen var det många som hörde av sig och ville komma hit, säger Farida al-Abani, som är projektled­are för Tensta Träff på Studiefräm­jandet. Hon fortsätter:

– Just nu har vi mycket fokus på läxhjälp och studiestöd. Vi har också fredagsbön, samtalsakt­iviteter och lite olika lovaktivit­eter. Men vi har inte velat starta upp för mycket egna aktivitete­r utan vill höra vad människor själva vill göra. I det här fallet ska vi framför allt vara lokalförva­ltare, och inte produktion­sbolag. Det är lite ovanligt för oss.

Hon tycker att det är lite besvärligt att ha ett kontrakt som bara sträcker sig fram till den sista februari.

– Det är lite pressat med tiden, att hinna leverera något under den här tiden. Men folk kommer ju hit med sina egna aktivitete­r, så det löser sig.

 ??  ?? INVIGNING. Tensta träff är nu öppet igen.
INVIGNING. Tensta träff är nu öppet igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden