Mitt i Kista

Woodstock kommer till Tensta centrum

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Den 16 november firar Tensta centrum femtio år, och det firas med en stor löparfest. ”Det kommer nog att bli det knasigaste lopp som arrangerat­s över huvud taget i Stockholm”, säger Mårten Westberg på Tensta Run.

Mårten Westberg på organisati­onen Tensta Run har bråda dagar. Den närmaste månaden arrangerar han två spektakulä­ra löparfeste­r: Night event och Tensta runt.

Night event arrangeras – i likhet med förra året – av Tensta Run tillsamman­s med Svenska Bostäder. Förra året var det, enligt Mårten Westberg, en succé.

– Det kom kids och tränare från olika klubbar, plus ett gäng från Svenska bostäder och någon politiker.

Deltagarna delades in i lag om tre personer, som sedan fick ge sig ut på äventyr i höstmörkre­t med pannlampor som enda ljuskälla. De fick ta sig fram i natten medan de kastade frisbee och sparkade fotbollar mellan sig, leka lekar och spela basket med pilatesbol­lar. Väl framme vid målet var tanken att de skulle ha fotbollstu­rnering, och sedan fortsätta in för att leka med bumperball­s.

– Men ingen orkade med de sista aktivitete­rna. De var helt slut, men de tyckte att det hade varit skitkul. Vi gör något liknande i år, även om vi försöker hålla det på en lite rimligare nivå. Men poängen är att det ska vara lite galet; och att vi ska ha kul tillsamman­s ute i mörkret.

Party like it´s 1969

Det andra löparevene­manget som Tensta Run arrangerar är Tensta runt; ett lopp som arrangeras för att fira Tensta centrums femtioårsd­ag.

– Vi satt och funderade på temat och insåg att för femtio år sedan var det 1969. Så det spånade vi vidare på och sedan blev det vildare och vildare. Det här kommer nog blir det knasigaste lopp som arrangerat­s i Stockholm över huvud taget.

– Det här är loppet där du inte får en medalj vid målgången, utan en paraplydri­nk. Sedan tar du med dig drinken in i Tensta centrum, som är omvandlat till Woodstock 1969. Vi kommer att peppra med med 1969-referenser, så mycket vi kan. Vi tror att det kommer att bli fantastisk­t roligt.

Poängen är att det ska vara lite galet; och att vi ska ha kul tillsamman­s.

 ?? FOTO: TENSTA RUN ?? TENSTA RUNT. Khalil Ahmed, sprinter och tränare i Akalla Run, gör reklam för loppet Tensta Runt med Woodstockt­ema. WOODSTOCK. Mårten Westberg gör reklam för Tensta Run - med Woodstockt­ema - i flower powerbyxor.
FOTO: TENSTA RUN TENSTA RUNT. Khalil Ahmed, sprinter och tränare i Akalla Run, gör reklam för loppet Tensta Runt med Woodstockt­ema. WOODSTOCK. Mårten Westberg gör reklam för Tensta Run - med Woodstockt­ema - i flower powerbyxor.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden