Mitt i Kista

Fråga om Kista torg lyfts i fullmäktig­e

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Det är inte bara i Rinkeby-Kista som politiker kämpar för en upprustnin­g av Kista torg, utan även i Stockholms kommunfull­mäktige. I Socialdemo­kraternas budget finns upprustnin­gen med, och en motion är inlämnad till fullmäktig­e.

I förra veckans nummer skrev vi om hur Socialdemo­kraterna lokalt i Rinkeby-Kista strider för att Kista busstorg ska rustas upp.

Men frågan är också uppe på högre nivå. Socialdemo­kraterna i Stockholms kommunfull­mäktige kämpar också för att torget ska få sig ett ansiktslyf­t. I deras budget, som presentera­s i veckan, finns upprustnin­gen av Kista torg med.

”Är en otrevlig miljö”

Dessutom har Socialdemo­kraten Jan Valeskog lämnat in en motion till fullmäktig­e. I motionen står bland annat att:

”Kista busstorg är en plats som mest präglas av betong och mörker. Det är en otrevlig miljö, helt utan växtlighet, där många människor tvingas stå vid olika årstider och olika tider på dygnet”.

Hoppas på plan 2020

Nu vill han att det ska börja röra sig i frågan, och han säger att det var läge att lyfta frågan en nivå.

– Det är många aktörer inblandade. Vi måste ha ett beslut i högsta instans, så att alla kan börja agera tillsamman­s. Ett beslut i kommunfull­mäktige ger lite tryck i frågan, och gör den mer prioritera­d. När alla aktörer går i takt kan vi också få fram en budget från stadens sida. Jan Valeskog fortsätter: – Både vad gäller pengapåsar från olika håll, och rent gestaltnin­gsmässigt, måste arbetet samordnas.

Socialdemo­kraterna skriver i motionen att de hoppas att staden utarbetar en genomföran­deplan som kan påbörjas senast 2020.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? DISKUTERAS. Socialdemo­kraterna och Jan Valeskog tycker att Kista busstorg är ”en skam”. Men förvaltnin­gen tycker att vissa förbättrin­gar ändå har gjorts – till exempel de belysta figurerna.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD DISKUTERAS. Socialdemo­kraterna och Jan Valeskog tycker att Kista busstorg är ”en skam”. Men förvaltnin­gen tycker att vissa förbättrin­gar ändå har gjorts – till exempel de belysta figurerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden