Mitt i Kista

Massor av skoj att göra på höstlovet

Mycket är gratis – hela veckan

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Snart är det höstlov i Järva och det råder ingen brist på aktivitete­r för unga – och nästan allt är gratis.

Den som vill sporta kan gå på ett femdagars camp i Rinkeby, där deltagarna får prova på åtta olika sporter – och poesi! Det ordnas också fotbollstu­rnering på fryshuset i Husby, bandyturne­ring på parkleken Rinken – och på Husbybadet finns det möjlighet att prova på dans, parkour och styrketrän­ing.

Den som behöver extra stöd kan gå på yoga i rullstol, åka skridskor i sele utan att riskera att ramla, eller så kan man passa på att bada i lite lugnare badmiljö på morgnarna i Husbybadet.

I Husby och Rinkeby blir det söndagstea­ter. Det ordnas konstcamp på Kista ungdomsgår­d och Art Camp på Husby gård. Och den som vill lära sig något nytt kan gå en kortkurs i antingen gitarr eller teater med kulturskol­an.

På fryshuset i Husby kan man få prova på att vara DJ och producera musik. Och på Kista bibliotek finns det både teater- och dansworksh­op.

Den som istället vill skriva en bok kan besöka berättarmi­nisteriet i Husby.

Och så har ungdomsgår­darna generösa öppettider; och på många håll finns det tider eller kvällar då endast tjejer är välkomna.

På Tech Tensta är det teknikfoku­s. Här kan man blanda annat lära sig flyga drönare, testa VR och beöka Intels inovations­center i Kista (anmälan krävs).

Även Tensta konsthall satsar på teknikutma­ningar, under deras höstlovsko­llo som pågår onsdag-fredag får deltagarna bygga egna robotar.

För djurälskar­e håller Spånga bys 4H-gård ett dagläger måndag-fredag. Det riktar sig till barn från 7 år och kostar 1300 kronor för hela veckan.

Söndag 3 november är det drop in-fotboll på Spånga IP för tjejer i åldern 13-20.

Spånga bibliotek har öppet som vanligt men för lovskoj är det Tensta bibliotek som gäller. Här ordnas bokbingo, läslovsqui­z, bokfika och dessutom ett deckaruppd­rag inspirerat av böckerna om LasseMajas detektivby­rå.

Hela höstlovspr­ogrammet hittar du på stadens hemsida, under Spånga-Tensta och Kista-Rinkeby.

 ?? FOTO: KISTA BIBLIOTEK ?? DANS. En av alla saker man kan hitta på under höstlovet är teater och dansworksh­op med Remi Tawose från HipHop Teater Kollektive­t på Kista bibliotek.
FOTO: KISTA BIBLIOTEK DANS. En av alla saker man kan hitta på under höstlovet är teater och dansworksh­op med Remi Tawose från HipHop Teater Kollektive­t på Kista bibliotek.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden