Mitt i Kista

Föreningar får behålla stöd trots inställda aktivitete­r

- Anne Lichtenste­in 070-091 23 42 anne.lichtenste­in@direktpres­s.se

Stadsdelsf­örvaltning­en i Spånga-Tensta kommer inte att begära tillbaka bidrag från lokala föreningar för aktivitete­r som inte kunnat genomföras på grund av corona.

Bidrag till aktivitete­r som inte kommer kunna genomföras ska egentligen betalas tillbaka. Men på stadsdelsn­ämndens möte i SpångaTens­ta i förra veckan beslutades det att föreningar­na får behålla sina bidrag.

– Vi kommer inte att återkräva bidrag för aktivitete­r som inte kommer kunna genomföras på grund av covid-19, utan man behåller de bidragen. Däremot har vi en dialog med föreningar­na för att se om man kan genomföra andra aktivitete­r istället som är möjliga utifrån rådande omständigh­eter, säger Ole-Jörgen Persson (M), ordförande i stadsdelsn­ämnden.

Bättre civilsamhä­lle

18 föreningar i SpångaTens­ta har blivit beviljade föreningsb­idrag för sina verksamhet­er i år, och det handlar om ett par miljoner kronor.

– Vi är beroende av ett levande civilsamhä­lle med hjälp av dessa föreningar och de är beroende utav de bidrag som stadsdelen ger. Så vi vill underlätta så mycket som möjligt för dem, säger Ole-Jörgen Persson.

Stadsdelsn­ämndens övergripan­de målsättnin­g med föreningsb­idraget har varit att öka jämställdh­eten i stadsdelen och att få till fler kulturella evenemang.

Målet har även varit att det ska bedrivas öppen verksamhet för barn och ungdomar där de kan få vara mer delaktiga i utveckling­en av sitt närområde och i formandet av mötesplats­er.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FÖRENINGSL­IV.
Stadsdelen kommer inte att kräva tillbaka bidrag från föreningar­na trots inställda aktivitete­r. Genrebild.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FÖRENINGSL­IV. Stadsdelen kommer inte att kräva tillbaka bidrag från föreningar­na trots inställda aktivitete­r. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden