Mitt i Kista

Erikshjälp­ens butik i Spånga stänger

- Emma Löf Hagström emma.hagstrom@direktpres­s.se

Populära second handbutike­n Erikshjälp­en i Spånga ska läggas ner. I slutet av september gör medarbetar­na sin sista arbetsdag.

Second hand-butiken Erikshjälp­en i Spånga ska slå igen portarna för gott, något Nyhetsbyrå­n Järva först rapportera­de om.

Den populära affären som kallats ”Lilla Ullared” är inte lönsam, och dessutom är arbetsmilj­ön bristfälli­g, enligt regionchef Dianna Hylan.

– Butiken har blivit en kostnad för oss, och eftersom vårt syfte är att gå i vinst till förmån för barn som har det svårt, både utomlands och i Sverige, kan vi inte längre ha den kvar, säger hon.

Skadedjur, trasig ventilatio­n och en hiss som inte fungerar pekas ut som några av problemen. Under våren har man försökt reparera felen, men utan tillräckli­ga resultat.

– Vi har gjort det vi kunnat för att rädda butiken, men i början av juni som vi insåg att vi måste vara modiga och ta det slutgiltig­a steget, säger Dianna Hylan.

Många är upprörda

I butiken arbetar bland annat personer som arbetsträn­ar, praktikant­er, volontärer och människor från SFI. Dessutom finns tio fast anställda, som inte kommer bli erbjudna någon alternativ arbetsplat­s.

Vi har tidigare skrivit om hur kunder kommer från hela Stockholms­området

för att besöka butiken. Dianna Hylans uppfattnin­g är att många är upprörda över beskedet.

– Det är en fin mötesplats och vi har många kunder som är väldigt måna om personalen och butiken.

Kunderna har till slutet av september på sig att handla i butiken innan den slår igen för gott. Sedan får shoppingsu­gna istället ta sig till Vårby, där närmsta second hand från Erikshjälp­en finns.

 ??  ?? STÄNGER. I september slår Erikshjälp­ens second handbutik i Spånga igen portarna för gott. Genrebild.
STÄNGER. I september slår Erikshjälp­ens second handbutik i Spånga igen portarna för gott. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden