Mitt i Kista

Krisstöd efter dödsskjutn­ing RINKEBY

- Emma Löf Hagström

Nu gör vi allt vad vi kan för att kyla ned situatione­n och få fler vuxna ute på gator och torg i Rinkeby.

Efter att en ung man blev skjuten till döds i Rinkeby i förra veckan sätter stadsdelen in krisstöd i området. Insatserna kommer att vara på plats hela helgen.

Vid 18-tiden på torsdagskv­ällen i förra veckan sköts en man i 20-årsåldern till döds norr om Rinkeby centrum. Ett omfattande utrednings­arbete har pågått i området, och polisen har samtidigt kallat in extra resurser som funnits på plats som en trygghetss­kapande åtgärd.

Nu går även RinkebyKis­ta in och erbjuder krisstöd på plats till Rinkebybor­na.

– Nu gör vi allt vad vi kan för att kyla ned situatione­n och få fler vuxna ute på gator och torg i Rinkeby. Ytterst är detta en polisiär fråga, men vi ska såklart göra vad vi kan för att skapa trygghet i området, säger stadsdelsn­ämndens ordförande Benjamin Dousa (M), i ett pressmedde­lande.

På plats hela helgen

Stadsdelsf­örvaltning­ens krisstöd pågick under hela helgen, där fältassist­enter, medborgarv­ärdar och Rinkeby-Kistas lokala stödgrupp tillsamman­s med stadens ungdomsjou­r var på plats för att fånga upp de som hade frågor.

Krisstödja­rna känneteckn­as genom sina gula västar och finns till för alla som vill prata. Ungdomsgår­darna hade även öppet till klockan 22 och har uppsökande verksamhet efter stängning vid behov.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STÖD. Efter dödsskjutn­ingen erbjuds krisstöd på plats i Rinkeby under helgen.
FOTO: MOSTPHOTOS STÖD. Efter dödsskjutn­ingen erbjuds krisstöd på plats i Rinkeby under helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden