Mitt i Kista

Nattfotbol­len får fortsatt stöd.

- Emma Löf Hagström emma.hagstrom@mitti.se

Nattfotbol­l, drive in-fotboll eller spontanfot­boll – kärt barn har många namn.

Nu står det klart att AIF Kista beviljas nästan 700 000 kronor för att fortsätta bedriva verksamhet i Järva.

På idrottsnäm­ndens sammanträd­e förra veckan beslutades att AIF Kista får fortsatt stöd att driva nattfotbol­l i Järva, om sammanlagt 688 000 kronor.

Föreningen har under de senaste åren bedrivit gratis fotbollstr­äningar i Ärvingehal­len och i Spånga fotbollsha­ll under sena helgkvälla­r, vilket har blivit en del av deras reguljära verksamhet.

– Nattfotbol­len är en etablerad öppen fritidsver­ksamhet i staden. Det känns positivt att kunna erbjuda fortsatt stöd till fotboll under strukturer­ade former för intressera­de ungdomar i Järva, säger idrottsbor­garråd Karin Ernlund (C). Till nattfotbol­len kan vem som helst komma för att spela, det krävs ingen anmälan eller medlemskap i någon förening eller något lag. På plats finns erfarna ledare och tränare.

Vill nå tjejer

Den prioritera­de målgruppen är barn och ungdomar 10-20 år, både tjejer och killar. Dock är det i nuläget ungefär 95 procent killar som deltar, enligt Karin Ernlund.

– På sammanträd­et gav vi därför ytterligar­e ett uppdrag till idrottsför­valtningen om att inventera och återkomma till oss med förslag på någon motsvarand­e verksamhet i Järva, men där flest tjejer deltar, som skulle kunna få stöd på samma sätt som fotbollen, säger hon.

 ??  ?? FOTBOLL. AIF Kista får stöd att fortsätta bedriva nattfotbol­l för unga i Järva.
FOTBOLL. AIF Kista får stöd att fortsätta bedriva nattfotbol­l för unga i Järva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden