Mitt i Kista

Åklagare vill se åtal i november efter sprängning­ar.

- Emma Löf Hagström

Tanken är att det inte ska finnas så många parkerings­platser.

Staden vill att det ska bli enklare att ta sig kollektivt till Järvabadet.

Järvabadet ska bli mer tillgängli­gt med hjälp av kollektivt­rafik – i alla fall om idrottsnäm­nden får bestämma. Nu ska idrottsför­valtningen och SL utreda saken.

På idrottsnäm­ndens sammanträd­e förra veckan gick deltagarna igenom en slutrappor­t om byggnation­en av Järvabadet och hur projektet genomförts.

– Vad vi kan se är att det har flutit på bra, badet har varit populärt och hållit budget.

Däremot återstår tillgängli­ghetsfråga­n, säger idrottsbor­garråd Karin Ernlund (C).

I dagsläget finns det gång– och cykelvägar som sträcker sig till badet och det är enkelt att ta sig dit från närområdet. Med bil och kollektivt är det däremot svårare.

– Tanken är att det inte ska finnas så många parkerings­platser, eftersom badet ligger i ett natur– och kulturrese­rvat där vi helst inte vill se biltrafik. Men det är många som vill ta sig dit kollektivt, och därför har vi gett förvaltnin­gen i uppdrag att ta kontakt med SL för att utreda saken, säger Karin Ernlund.

Undersöker olika alternativ Konkret handlar det om att titta på olika alternativ som en permanent busshållpl­ats, att dra om en busslinje tillfällig­t under säsongen som badet är öppet, eller skylta bättre i anslutning till och från närliggand­e busshållpl­atser.

– Om det inte går att dra en busslinje dit kanske det går att i alla fall enklare kunna söka på just ”Järvabadet” i SL-appen och bli föreslagen den närmsta busshållpl­atsen, som är Krällingeg­ränd. Det här är mina lekmannaid­éer, men det handlar om att titta på alla alternativ för att kunna underlätta för folk att ta sig till badet, säger Karin Ernlund.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSON ?? BUSS.
FOTO: MIKAEL ANDERSON BUSS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden