Mitt i Kista

Nu startar bygget av nytt modernt äldreboend­e i Järva.

- Emma Löf Hagström 073-541 57 26 emma.hagstrom@mitti.se

Glädjande att Rinkebybor­na nu får ta del av denna utveckling.

Nu har bygget av de 90 lägenheter som ska utgöra det nya vård– och omsorgsboe­ndet

i Rinkeby börjat. Politikern­as plan är att locka äldre från runt om i hela staden.

Häromvecka­n togs det första spadtaget till det bygge som ska bli ett nytt vård– och omsorgsboe­nde, precis bredvid det nya polishuset i Rinkeby. Det blir 90 lägenheter för stadens äldre, som byggs av Micasa på uppdrag av Stockholms stad.

Det tidigare boendet, som redan är nedlagt, låg i en gammal fastighet som inte ansågs anpassad till dagens behov, enligt Erik Slottner (KD), äldreborga­rråd i Stockholms stad.

– Ett äldreboend­e i dag ser väldigt annorlunda ut från vad det gjorde för 50 år sedan, och det är glädjande att Rinkebybor­na nu får ta del av denna utveckling, säger han i en kommentar.

Inga mörka ytor

Erik Slottner hoppas att det nya boendet kommer locka äldre från hela staden.

– I och med det valfrihets­system vi har i Stockholm hoppas jag att äldre även utanför Järva kommer att sig till detta nya och moderna boende, säger han.

Ambitionen med det nya äldreboend­et är enligt Micasa att bygga en plats utan korridorer och mörka vistelseyt­or, där nyckelorde­n för bygget är trygghet, tillhörigh­et, tydlighet, trivsel och teknik.

Ska stå klart om två år

De gemensamma ytorna på avdelninge­n i form av kök och vardagsrum kommer även att ligga så att alla hyresgäste­r lätt når dessa från sina enskilda lägenheter.

Projektet planeras vara klart hösten 2022.

 ?? FOTO: LINNEA MOORE ?? NYTT. Karl Frisell, projektche­f Micasa Fastighete­r, Joakim Larssson (M) Stadsbyggn­adsborgarr­åd, Annika Grönberg, avdelnings­chef NCC och Erik Slottner (KD), äldreborga­rråd, tog det ett gemensamt spadtag i bygget.
FOTO: LINNEA MOORE NYTT. Karl Frisell, projektche­f Micasa Fastighete­r, Joakim Larssson (M) Stadsbyggn­adsborgarr­åd, Annika Grönberg, avdelnings­chef NCC och Erik Slottner (KD), äldreborga­rråd, tog det ett gemensamt spadtag i bygget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden