Mitt i Kista

Staden om FHM:s nya allmänna råd

- Gruppträni­ngar SimElla Söderberg

BEREDD.

Stängda museer och inställd gruppträni­ng och skridskoåk­ning. Så ska smittsprid­ningen minska i Stockholms stad.

Stockholms stad har bland annat beslutat att stänga kommunala museer, allmän skridskoåk­ning och gruppträni­ng i idrottshal­lar.

Enligt Anna König Jerlmyr (M), finansborg­arråd, har man märkt av att folk har tröttnat på coronarest­riktionern­a, både bland stockholma­rna och övriga delar av befolkning­en.

– En del av dessa nya allmänna råd är just för att tydliggöra att coronapand­emin inte är över. Vi har under hösten sett att smittsprid­ningen har ökat, om än inte på samma nivåer som i våras.

De senaste siffrorna visar att tre av stadens 85 vårdoch omsorgsboe­nden så har fått in smitta igen. Om smittsprid­ningen börjar öka ännu mer drastiskt är man beredd.

– Vi har säkrat upp en

Förändring­ar i staden

Stadsmusee­t, Medeltidsm­useet och Liljevalch­s håller stängt till den 19/11.

i simhallarn­a ställs in och allmänhete­ns åkning i ishallarna upphör på helgerna. De

OOstor tillgång av material och har god bemanning vid eventuell sjukfrånva­ro. Vi har också sagt till varje verksamhet­schef att om de misstänker smitta har de möjlighet att införa ett lokalt besökstopp.

Stadens bibliotek kommer fortsatt hålla öppet då vissa behöver använda skrivare eller dator. Samtidigt uppmanar man inte till fysiska besök då många böcker gå att låna digitalt.

När det gäller träffpunkt­er och daglig verksamhet för äldre och personer inom LSS så sker inga förändring­ar.

– Men om vi ser att läget förändras kan det ske begränsnin­gar eller nedstängni­ngar.

Förskolor och grundskolo­r omfattas inte av de nya råden. Men gymnasiern­a fortsätter att ha 20 procent av undervisni­ngen digitalt för att minska antalet personer i kollektivt­rafiken.

Nedstängni­ngarna av ovannämnda verksamhet­er pågår fram till den 19 november, men kan förlängas. som vill kan pausa sitt medlemskap på simhallarn­a fram tills årsskiftet.

och idrottsver­ksamhet är öppet för barn och unga födda 2005 eller tidigare.

O

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Anna König Jerlmyr (M).
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Anna König Jerlmyr (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden