Mitt i Kista

Inga förändring­ar i Spånga-Tensta

- Anders Gustafsson

Vi kommer ha våra verksamhet öppna som vanligt.

Spånga Tensta stadsdelsn­ämnd gör inga större förändring­ar i sina verksamhet­er med anledning av de skärpta råden för att minska risken för smittsprid­ning av covid-19.

– Vi har väldigt, väldigt god beredskap som kvarstått sedan sommaren och våren, och som vi bygger vidare på, säger Ole-Jörgen Persson (M), ordförande i SpångaTens­ta stadsdelsn­ämnd.

Han fortsätter:

– Vi kommer ha våra verksamhet öppna som vanligt. Alla fritidsgår­dar kommer ha öppet som vanligt, men vi återgår till rutiner som vi hade under våren där vi kan begränsa deltagaran­talet om det är behov av det, för att minska risken för smittsprid­ning.

Medborgark­ontoret öppet Stadsdelen­s medborgark­ontor kommer också att hålla öppet, som exempelvis erbjuder skuldrådgi­vning.

Anställda inom stadsdelen­s förvaltnin­g ska om möjligt arbeta hemifrån.

Samtidigt vill Ole-Jörgen Persson rikta en uppmaning till allmänhete­n att vara restriktiv med personliga besök till förvaltnin­gen.

– Vi vill uppmana alla att om det är något ärende man kan göra digitalt istället så gör det. Det viktigaste är att vi alla sätter oss in i vad restriktio­nerna betyder, att undvika trängsel i affärer och på andra ställen där det samlas mycket folk.

Rashid Mohammed (V), vice ordförande i SpångaTens­ta stadsdelsn­ämnd, säger i en skriftlig kommentar att han håller med Ole-Jörgen Persson.

”Jag delar Ole-Jörgens bild om att förvaltnin­gen har god beredskap.”

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? GOD BEREDSKAP. Ole-Jörgen Persson (M), ordförande Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd säger att de har god beredskap sedan sommaren.
FOTO: MICHAEL FOLMER GOD BEREDSKAP. Ole-Jörgen Persson (M), ordförande Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd säger att de har god beredskap sedan sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden