Mitt i Kista

Tack för alla tips!

- ANNA WILSON Reporter Prata med mig! anna.wilson @mitti.se

Förra veckan skrev jag en krönika som handlade om dubbelmörk­ret i Stockholm – november och en skenande coronapand­emi. Rätt deppigt. Så jag frågade en läsare hur ni lyser upp tillvaron i coronamörk­ret.

Och kan man tänka sig. Under helgen fylldes min mejlkorg med tips från er läsare på hur tristessen som kommer i släptåg med pandemin kan motas bort och hur våra melatonins­tinna* kroppar kan bli pigga och glada.

Jag måste bara få tacka er som tipsade allra varmast! Och förstås: Tipsa vidare.

Ylva, som jobbar hemma drar igång ett långkok vid lunchtid. Grytor och recept hon aldrig provat tidigare. Till middag har hon därmed just en vällagad måltid. Dessutom en ny fin hemarbetsp­lats – bara med fynd från Blocket – som hon hämtat på avstånd från säljarna.

Och förstås: Tipsa vidare.

Jenny har en fantastisk höst!

Hurdå? Hon fokuserar på att komma ut i friska luften under dygnets ljusa timmar. Det gör också Sebastian som har tagit med sig vårens förälskels­e – utegymmen – in i hösten. Vårflingen har djupnat till äkta kärlek!

På fredagsför­middagar ljuder salsarytme­r i Observator­ielunden. Här samlar Monica 50-plussare till dans. Oavsett väder dansar man utomhus.

En och en. På avstånd.

Malin tar nattklubbs­känslan hem till lägenheten på Söder. Här fixar hon med UV-lampor och målar grejor och pinnar hon hängt i taket i fluorescer­ande färg. Min slutsats? Stockholm är inte så mörkt ändå!

 ??  ?? Melatonin är ett ämne som våra kroppar börjar tillverka när det är mörkt, det gör oss sömniga.
Melatonin är ett ämne som våra kroppar börjar tillverka när det är mörkt, det gör oss sömniga.
 ??  ?? NATTKLUBB HEMMA?
Gör som Malin och måla prylarna i fluorescer­ande färg!
NATTKLUBB HEMMA? Gör som Malin och måla prylarna i fluorescer­ande färg!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden