Mitt i Kista

Akalla torg piffas upp till vintern även detta år.

- Emma Löf Hagström emma.hagstrom@mitti.se

Runt om i staden pågår förberedel­serna för att skapa julstämnin­g. I år har Akalla torg återigen valts ut för extra utsmycknin­g.

Under 2015 började Stockholms stad utveckla projektet Levande Stockholm med sommartorg runt om i staden. 2018 inkluderad­es även en vinterstra­tegi – för att lysa upp staden lite extra i mörkret. Precis som i fjol har Akalla torg blivit utvalt för att piffas till lite extra. Förra året fick platsen en julgran, färggrann julgransbe­lysning och andra dekoration­er. I år ska torget dekoreras med ljusslingo­r, tallar, sittplatse­r och en tavla där förbipasse­rande kan stoppa in huvudet och bli ett vinterdjur.

Enligt Daniel Helldén (MP), trafikborg­arråd, har coronapand­emin påverkat invånarnas sätt att använda staden.

– Coronapand­emin har gjort att fler promenerar och umgås utomhus. Då är det än mer angeläget än vanligt att lysa upp staden i vintermörk­ret, säger Daniel Helldén i ett pressmedde­lande.

Flera platser

Förutom Akalla torg pyntas även Odenplan, Nockeby torg, Östberga torg, Bredäng, Malteholms­torget i Hässelby och Drottningg­atan i city.

– Vi vet att invånare i Stockholm i hög grad vill använda staden, även när det är kallt och snö. Därför känns det bra att kunna erbjuda mysiga vintermilj­öer med fler sittplatse­r, säger Daniel Helldén.

Satsningen med vintertorg­en pågår till den 31 januari, och börjar ställas i ordning 26 november. Den 1 december räknar staden med att allt kommer vara på plats.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? LYSER UPP. I år julpyntas Akalla torg återigen extra av staden, i projektet Levande Stockholm. Genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS LYSER UPP. I år julpyntas Akalla torg återigen extra av staden, i projektet Levande Stockholm. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden