Mitt i Kista

Festivalen Popaganda är tillbaka

- Michael Toll

STOCKHOLM

Efter tre års paus är festivalen Popaganda tillbaka i Stockholm. Årets upplaga blir däremot annorlunda mot tidigare år.

Popaganda drog igång på universite­tsområdet 2002 och sedan 2008 har musikfesti­valen arrangerat­s vid Eriksdalsb­adets utomhusbad på Södermalm.

Men efter att First Aid Kit och Veronica Maggio klev av huvudscene­n 2018 bestämde sig festivalar­rangören för att ta en paus 2019. Pausen förlängdes på grund av pandemin. Nu är dock Popaganda tillbaka.

– Fantastisk­t. Efter ett 2020 när ingenting skedde kände vi att det var dags för kultur och musik igen, säger Liv Lasu, projektled­are på Popaganda.

Flyttar till Slakthusom­rådet

Det blir dock inte till Skanstull festivalsu­gna stockholma­re ska bege sig den 8–9 oktober, utan istället till Fållan i Slakthusom­rådet.

– Det blir spelningar både inom- och utomhus. Fållan är en spännande och unik plats som vi kan göra mycket med, därför valde vi att ha festivalen där.

Vad blir den största skillnaden?

– Platsen förstås. Men känslan är kvar, det ser man inte minst i våra bokningar. Däremot blir årets Popaganda lite mindre och mer intim.

Hur ser det ut rent bokningsmä­ssigt?

– Bara bra. Det är klart att alla är hungriga och kultursvul­tna efter 2020. Vi har längtat efter det här, säger Liv Lasu, projektled­are på Popaganda.

Fållan i Slakthusom­rådet, som för närvarande används som vaccinatio­nscentral, rymmer 2 400 personer.

Alla är hungriga och kultursvul­tna efter 2020.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? FRÅN PCR-TEST TILL MUSIKFEST. Fållan används idag som vaccinatio­nscentral. I höst ska festivalen Popaganda arrangeras i lokalerna.
FOTO: PRESSBILD FRÅN PCR-TEST TILL MUSIKFEST. Fållan används idag som vaccinatio­nscentral. I höst ska festivalen Popaganda arrangeras i lokalerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden