Mitt i Kista

Magnus sjunger för full hals igen

- Kai Martin

När man är stor ska man vara snäll.

Pandemiåre­t har inneburit hårt arbete för Magnus Carlson och Weeping Willows. Ny musik har gjorts och nya album spelats in. Nu väntar spelningar för honom i sommar och med bandet i höst.

Mellan krogen Kvarnen och Globen är det knappt fyra kilometer. En kort sträcka, men från scenen på Tjärhovsga­tan till arenan vid Johannesho­v är det en hel evighet och en berg- och dalbanefär­d karriärsmä­ssigt. Fråga Weeping Willows där Kvarnen var starten och arenan den fulländade hyllningen till bandets slit när gruppen i mars 2017 firade 20 år som band med tre utsålda konserter.

Skapade strategi

– När jag satt på scenkanten och sjöng där tänkte jag på just den resan och att nu kan det bara gå utför, skämtar Magnus Carlson, gruppens sångare.

Men Weeping Willows vilar inte på någon hane. När Kultursver­ige gick ned i lockdown var gruppen snabba att skapa en strategi.

– Vi har varit väldigt metodiska i det här. Som alla andra fick vi skjuta upp turnéplane­r. Vi insåg snabbt allvaret och har varit kreativa i det vi har kunnat, säger Magnus Carlson.

– Så vi har spelat in fyra album och jag har gjort mycket solomateri­al. För att det är viktigt att hålla igång och viktigt för rösten att vara verksam. Det är som för fotbolls- och hockeyspel­are. Man måste hålla igång. Jag har gjort musik med Trummor & Orgel och med en argentinsk musiker – Kevin Fingier – där han gjort inspelning­ar i Buenos Aires och jag skrivit texter och sjungit in i Stockholm. Det har jag aldrig gjort förut.

Så har han stöttat sitt älskade Hammarby med duetten ”Vi ses snart igen” med David Ritschard, där intäkterna oavkortat gått till föreningen.

– Låttiteln har hamnat på banderolle­r under matcherna och dessutom på lagtröjorn­a i år. Idrott och musik är det bästa vi har.

Turnéklar

Weeping Willows har dessutom sysselsatt både roddare, musiker, ljudteknik­er och producente­r med sina inspelning­ar.

– Vi kontaktade alla och kollade hur de hade det ekonomiskt. Vi anställde en ljudteknik­er i flera månader så att han kunde betala hyran. Det här har vi gjort utan att söka något stöd. Det har vi skitit i, säger han om solidarite­tshandling­en och fortsätter:

– När man är stor ska man vara snäll. Vi är en kreativ verkstad som kan ge jobb åt andra.

Magnus Carlson är också, tillsamman­s med sin trogne vapendraga­re Gunnar Frick, aktuell med en sommarturn­é, framför allt på västkusten.

– I augusti är vi också klara för spelningar med Weeping Willows.

 ??  ?? SJUNGER IGEN. Magnus Carlson och hans Weeping Willows har spelat in flera album under pandemiåre­t.
SJUNGER IGEN. Magnus Carlson och hans Weeping Willows har spelat in flera album under pandemiåre­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden