Mitt i Kista

Fyra dagars polisjakt efter Porscherån­are slutade i Falun

KROCKADE. Tvingades fly till fots

- Fahir Pepelar 076-697 41 03 fahir.pepelar@mitti.se

SPÅNGA

I förra veckan greps fyra gärningsmä­n i Falun efter att de rånat en person på hans bil i Spånga den 19 juli. Samarbetet mellan polisen i Stockholm och Bergslagen blev lyckat.

Det var vid lunchtid måndagen den 19 juli som en person rånades i Spånga på sin Porsche, enligt polisen.

Fyra gärningsmä­n flydde sedan till Falun, vilket ledde till en fyra dagars jakt efter rånarna.

– Enligt vår kännedom kom ingen skada. Men brottsoffr­et var så klart chockat, säger Anton Larsson, utrednings­ledare för polisen i region Stockholm.

Pistollikn­ande vapen

Enligt brottsoffr­et var de fyra gärningsmä­nnen maskerade och hade hotat honom med ett pistollikn­ande vapen, men det är någonting som Anton Larsson inte kan kommentera.

Ett dygn efter att de rånat mannen på hans Porsche befann sig de fyra gärningsmä­nnen i Falun. Men de fyra männen tvingades lämna den stulna Porschen efter att de krockade med en annan bil och sedan körde in i en rondell. Därefter var de fyra männen tvungna att fly till fots.

Hemmahöran­de i Falun Enligt polisen förekom inga personskad­or i samband krocken, utan det var endast fordonsska­dor på Porschen och den bil som männen krockade med.

Allmänhete­ns engagemang har varit till stor hjälp och varit en framgångsf­aktor till att polisen lyckades identifier­a och gripa de fyra männen.

– De här männen är hemmahöran­de i Falun och vi lyckades gripa dem genom en husrannsak­an. De gripna är samtliga unga män, säger Anton Larsson.

Polisen kan inte berätta varför männen stal fordonet, men de bekräftar att fyra personer är gripna och att det har häktats. De fyra männen misstänks för grovt rån.

De gripna är samtliga unga män.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? GREPS. De misstänkta rånarna greps i Falun sedan de krockat med den stulna Porschen.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM GREPS. De misstänkta rånarna greps i Falun sedan de krockat med den stulna Porschen.
 ??  ?? Lokala nyheter! Mitti.se
Lokala nyheter! Mitti.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden