Mitt i Kista

När slutade vi orka vänta egentligen?

- Redaktör HELGENS KÄNSLA LUGN. Det här med att dra ut på en serie flera veckor är faktiskt rätt trevligt. LOUISE BORNHALL

Det är inte särskilt många år sedan vi fortfarand­e satt bänkade i tv-sofforna framför platt-teven varje tisdag eller onsdag för att kolla på nästa avsnitt av den där spännande serien vi följde, vecka ut och vecka in. En serie på tio avsnitt tog en halv termin att se klart.

Spola fram med fjärrkontr­ollen några år och det kollas på film och serier på surfplatto­r, datorer och i telefoner som aldrig förr. På streamingt­jänster är att ”bingekolla” så satt i system att eftertexte­r och intron spolas förbi automatisk­t för att gå direkt på nästa avsnitt.

Jag kommer på mig själv med att bli provocerad av att inse att hela säsongen av en serie faktiskt inte släppts i ett svep, utan att jag behöver vänta ett par veckor för att se upplösning­en. Har vi inte kommit längre än så här?!

Och så har vi det här med köer. När det var dags för första vaccindose­n i somras hörde jag en kvinna utropa ”det är inte sant!” över åsynen av kön in till vaccinatio­nscentrale­n, fast det bara tog ett par minuter att komma in. I mataffären suckar vi över kunden framför som ska tjafsa om extraprise­r eller betala med mynt – det tar ju sån tid!

För att vara kända som ett köande folk är vi märkbart dåliga på att både vänta och köa. Men varför har jag och många med mig så bråttom?

Det är faktiskt inte hela världen att vänta en vecka på ett spännande avsnitt, tvärtom är det ganska rimligt och sunt. De där extra sekunderna i kassakön gäller inte livet.

Onödig hets – var god dröj!

Jag blir provocerad av att hela säsongen inte släppts i ett svep.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden