Mitt i Kista

Hyresvärde­n om situatione­n: ”Så ska det inte gå till”

- Emma Löf Hagström 070-787 87 04 emma.hagstrom@mitti.se

I dagsläget tar vi varje ärende på fullaste allvar.

RINKEBY

Områdesche­fen för Hembla i Rinkeby och Tensta, Maria Höglund, säger att hon blir förvånad när hon får höra om situatione­rna för familjerna på Sunnanbypl­an.

Maria Höglund tycker att uppgiftern­a är beklagliga, men menar vidare att det under de senaste åren vuxit fram nya rutiner på Hembla, samt att mycket personal tillkommit.

– Men innan dess vet jag att det i vissa fall kunnat uppstå sådana situatione­r som beskrivs, säger hon.

Hon säger vidare att hon hoppas att det inte är någon av dessa gamla händelser som hyresgäste­rna fortfarand­e går och bär på.

– I dagsläget tar vi varje ärende på fullaste allvar, vi ordnar alltid vattenskad­or och liknande så fort som möjligt.

Hur kommer det sig att flera boende vittnar om att så inte varit fallet även på senare år?

– Ambitionen är självklart att alla vattenskad­or ska hanteras och åtgärdas brådskande. Är det skadedjur skickar vi Anticimex. Jag vill vara tydlig med att mitt mål är ”hyresgäste­n i fokus” – jag vill att alla ska känna sig sedda och hörda.

Hur det kommer sig att problemen inte åtgärdats i de beskrivna fallen kan hon inte svara på.

– Jag måste ta reda på mer om de specifika ärendena innan jag uttalar mig om det, men så ska det inte gå till i alla fall.

Vissa säger att de i princip aldrig får svar från Hembla, vad är er policy angående återkoppli­ng?

– Det går alltid att nå Hembla snabbt och enkelt genom att ringa eller mejla kundcenter på arbetstid. Vi har förlängt arbetstide­n på måndagarna till klockan 18. Kundcenter lägger upp ett ärende till kontoret som sen hör av sig till hyresgäste­n inom rimlig tid. Vi har tyvärr haft dålig historik på behandling­stiden tidigare men numera har vi bra rutiner kring vår återkoppli­ng.

Hyresgäste­rna tror att det kan vara så att de inte får hjälp eftersom ni vill totalrenov­era lägenheter­na. Hur ställer du dig till det?

– Man ska självklart få hjälp som hyresgäst även om man väljer att inte skriva på renovering­savtalet. Då blir det dock bara punktinsat­ser där problem uppstått och inte totalrenov­ering. Vi tvingar aldrig någon att skriva på avtalen, säger Maria Höglund.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? FRÄSCHAT UPP. Jaafar Kadhim har köpt blåa, begagnande skåpluckor själv, för att försöka göra köket lite finare. ”Jag försöker städa och hålla det så fräscht jag kan”.
FOTO: CLAUDIO BRITOS FRÄSCHAT UPP. Jaafar Kadhim har köpt blåa, begagnande skåpluckor själv, för att försöka göra köket lite finare. ”Jag försöker städa och hålla det så fräscht jag kan”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden