Mitt i Kista

Sugen Danny är tillbaka på scenen

LADDAD. ”Jag kom tillbaka till en spelglädje som jag inte har känt sedan gymnasiet”

- Kai Martin

Danny Saucedo är spelsugen. Nu har han hittat ett format – och ett band – som gör att spelglädje­n från gymnasieår­en på Södra Latin är tillbaka.

– Jag har längtat efter att spela live, säger han.

Danny Saucedo hade precis rullat igång sin stora turnéversi­on av ”Run (a)way show” när allt stoppade i mars 2020. Alla planer fick skrinlägga­s och Danny tvingades tänka om.

– I ren panik kände jag att jag måste få köra, drog ihop mina polare och bokade upp några spelningar förra sommaren. Med det blev jag ett slags ”poster boy” för inställda gig, men fick några på Berns innan vi tvingades ställa in.

Jo, covid har tagit hårt på artist-Sverige, men Danny fick ändå blodad tand av klubbspeln­ingarna.

– Jag kom tillbaka till en spelglädje som jag inte har känt sedan gymnasiet.

Han har precis avverkat sin turnépremi­är på ”Dinner club experience” i Göteborg. Under hösten ska han spela i Malmö, Trollhätta­n och Västerås. När han uppträder igen i Stockholm är inte klart.

– Det är verkligen annorlunda mot ”The run(a)way show”. Jag fick tänka om.

Blir det Danny the crooner?

– Verkligen. Det är en dröm jag har haft sedan tonåren, att omfamna gubben i mig. Frank Sinatra har alltid varit en förebild.

”The run(a)way show” var fylld av dans. Trots det mindre formatet lovar Danny att publiken inte ska behöva bli besviken på den punkten. Han har ju dessutom ett band bestående av Jonas Pomo, klaviatur, Sebastian Ågren, trummor, Mattias

Andréasson, bas, Nils Janson, trumpet, och Wojtek Goral, saxofon, där den sistnämnde kan höras på allt från Justin Timberlake­s och Weeknds plattor.

Danny Saucedo har hittat en balans i sig själv som han trivs med.

– I självsäker­het kan det finns en skugga av högmod och en knuten näve i fickan kan ge fel energi. Men om framgång kommer av ren glädje och nyfikenhet… ja, då är det skillnad på energi.

 ?? FOTO: KAI MARTIN ?? PÅ SCEN IGEN. Danny Saucedo är på turné igen. Nu med avskalade ”Dinner club experience”.
FOTO: KAI MARTIN PÅ SCEN IGEN. Danny Saucedo är på turné igen. Nu med avskalade ”Dinner club experience”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden