Mitt i Kista

PARKERINGS­BÖTER P-vakterna borde hjälpa – inte stjälpa

- Jenn Jan

Jag har bott utomlands i många år och flyttat tillbaks till Stockholm nyligen. Jag märker en stor skillnad i det här med hur parkering och parkerings­vaktande sköts i staden.

Det är en otroligt otrevlig stämning med alla dessa parkerings­vakter som lurkar runt på gatorna.

Dessa parkerings­vakter brukade vara till för att hjälpa trafikante­r och kommunicer­a med bilisterna om var de kunde parkera korrekt. Dessa dagar är helt förbi. Nu handlar det bara om att ”sätta dit” bilisterna. Detta har antagligen att göra med fristående entreprenö­rer som kommunerna anlitar. Nu handlar det om att tjäna pengar på bristen på parkerings­platser, snarare än att hjälpa folk att hitta rätt.

Ha medmänskli­ghet och förstående för folk som kanske av en nödsituati­on måste ställa sig dubbelpark­erade till exempel. Det finns otaliga berättelse­r om det online. Jag har med egna ögon sett hur parkerings­vakter gömmer sig i buskarna för att hoppa fram och lappa folk – fast de sitter i bilarna. Det är ofattbart att exempelvis Stockholms stad vill anlita den här typen av oseriösa företag. Vidare är det sorgligt att politikern­a vill göra fina Stockholm till den här typen av ”hårt samhälle” där man jagar folk för att tjäna pengar. Det är verkligen osympatisk­t.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ??
FOTO: LEIF OLDENBURG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden