Mitt i Kista

Centerns betonglådo­r förfular Stockholm

- Gabriel Kroon Borgarråds­kandidat SD Stockholms stad Linnéa Vinge Trygghetsp­olitisk talesperso­n SD Stockholms stad

Svar på Centerpart­iets inlägg ”SD:s bilfixerin­g gör hela stan till en öken” (nr 12, 2022).

Efter den senaste

mandatperi­oden i majoritets­styre med Helldéns Miljöparti är Jonas Naddebo (C) ansvarig för den förfulning, förtätning och bortbyggna­tion av grönytor som Stockholm stad har genomfört.

Sverigedem­okraterna är den konservati­va rösten för bevarande och försiktigt stadsbygga­nde, men framför allt en röst mot de politiska pekpinnarn­a som tvingar vanliga stockholma­re att ställa av bilen. Vi står för valfrihete­n där var och en ska ges det obehindrad­e valet mellan bil, kollektivt­rafik och cykel.

Naddebo (C) är svaret skyldigt när grönytor i snabb takt byggts bort och bostadsomr­åden förlorar sin närhet till naturen, när det kroniska underskott­et av såväl idrottspla­tser som sporthalla­r tvingar ungdomsför­eningar att boka träningsti­der närmare midnatt och när kommunalpo­litiker aktivt försvårar bilanvända­ndet i strid mot medborgarn­as faktiska resvanor.

Sverigedem­okraterna är en röst för vacker stad med områdesanp­assad arkitektur, fylld med grönytor som inte förtätas bort samt livliga kulturscen­er och mötesplats­er. En röst för god tillgängli­ghet till idrottspla­tser er och sporthalla­r som främjar fysisk aktivitet hos barn och unga.

En röst för

att medborgare ska ha möjlighet att ta sig fram med bil utan att behöva stå i långa bilköer, välja cykeln när vädret tillåter och att en trygg och tillgängli­g kollektivt­rafik blir än mer attraktivt alternativ till bilen.

Alla varken kan eller vill använda bilen. Men bilen är ett viktigt transports­lag, som inte bara står för bekvämligh­et utan även för frihet. För många utgör bilen ett naturligt komplement till kollektivt­rafiken eller cykeln som i högre utsträckni­ng används under sommarhalv­året. Vi instämmer i att hela innerstade­n inte kan eller ska vara bilburen, men möjlighete­n måste finnas att välja bilen, särskilt när bilarna i snabb takt elektrifie­ras och minskar sina utsläpp.

Det måste bli uppenbart för var och en att Centerpart­iets politik i realiteten innebär fyrkantiga betonglådo­r – som nya Liljevalch­s på Djurgården – och inskränkni­ng av valfrihete­n genom att slå mot bilisterna. De talar vackert om kulturliv och idrottspla­tser men agerar inte. Kommunvale­t 2022 kommer att stå mellan Sverigedem­okraterna och de övriga.

Bilen är ett viktigt transports­lag som inte bara står för bekvämligh­et utan även för frihet.

 ?? FOTO: JOHAN THORNTON ?? FYRKANTIGT. Nya Liljevalch­s är ett exempel på okänslig betongarki­tektur som förfular Stockholm, menar SD-politikern­a. Arkivbild.
FOTO: JOHAN THORNTON FYRKANTIGT. Nya Liljevalch­s är ett exempel på okänslig betongarki­tektur som förfular Stockholm, menar SD-politikern­a. Arkivbild.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden