Mitt i Kista

· Vad tänker du om omsvängnin­gen i flyktingpo­litiken?

-

Ahlam Elmahi (till höger) med dottern Juwairiyah, Skärholmen:

– Det är väldigt orättvist. Nu är dörren helt öppen, medan de som flyr från andra krig har fått ta sig över havet, de har mist sina barn och blivit kvarhållna i Grekland. Folk reagerar starkt på det, man ser mycket om det i sociala medier. Det är jättebra att man tar emot ukrainarna, men man måste behandla alla flyktingar lika.

Chris Arab, Vårberg:

– Sverige hjälper alla människor lika mycket tycker jag, man gör inte skillnad på folk. Sverige är mitt land, mina barn kommer att växa upp här. Svenskar är bästa människorn­a. Det är bra att vi hjälper de ukrainska flyktingar­na men fel att vi skickar vapen, tycker jag. Det kan bli farligt. När Putin är färdig med Ukraina kommer ryssarna kanske hit.

Elisabet Eklind, Hägersten:

– Det är väldigt fel att man behandlar folk olika beroende på hudfärg och religion, som jag tycker att man gör nu. Jag tror att många, även jag, kan upptäcka att man har fördomar. Samtidigt är man rädd för att prata om rasism. Man borde kartlägga hur folk med olika bakgrund behandlas i samhället i stället för att stoppa in allt under en stor sten.

Ali Sahib, Skärholmen

– Det finns bara ett ord: hyckleri. Tidigare har man sagt att ”vi har gjort tillräckli­gt”. Men nu visar det sig att man visst kunde ta emot fler. Det här skapar en polariseri­ng, en klyfta mellan grupper. Det är rimligt att man är mer generös mot folk från närområdet, men då ska man inte samtidigt låtsas som att man behandlar alla människor lika.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden