Mitt i Kungsholmen

Stoppa den galna cykelhetse­n

- Roland

Insändaren ”Bilisten” som i förra veckans nummer har synpunkter på Lars Strömgrens insändare betr. elcyklar och bättre infrastruk­tur för sådana, förtjänar en riktig eloge. Det är vettiga synpunkter.

Det är klart att det inte existerar något 1:1-förhålland­e mellan cyklar och bilar. Man måste givetvis som skattebeta­lare fråga sig var all denna idioti med subvention­er till huvudlösa projekt, förbudsreg­ler höjda avgifter i lokaltrafi­ken tillåts fortsätta.

Denna galenskap med subvention­ering av elcyklar och dessutom funderinga­r på att i staden införskaff­a ett större antal elcyklar som skulle kunna brukas av allmänhete­n måste härstamma från nå- gon politiker som avser att reta upp en bred allmänhet. Jag vill inte att mina skattemede­l skall slösas på sådan idioti.

Att realisera något så urbota dumt är helt ogenomtänk­t och så pass idiotiskt, att det måste härstamma från miljöparti­ster.

Det är klart att det skulle innebära ett antal arbetstill­fällen i en egen organisati­on för att hålla ”eländet” vid liv, att serva elcyklar, leta rätt på stulna sådana och lagföra skadegörar­e och cykeltjuva­r.

Dessutom är Stockholms­polisen tillräckli­gt ansträngd sedan tidigare.

Stadshuset­s politiker har totalt havererat, inte bara i denna fråga, utan i trafikfråg­or över huvud taget och i jakten på stadens innevånare­s pengar.

Snälla medborgare, må vi hjälpas åt att skaffa oss politiker som lyssnar och förstår alla kategorier av medborgare. Överallt i övriga Europa förstår man att det är medborgare som bebor städer och orter och gör allt för att tillmötesg­å dem. Man väljer väl inte politiker för att de ska förgöra vissa kategorier medborgare, som i vårt fall: bilister, vilka vi alla i någon mån är.

Man kryper bakom ”dimmiga miljöargum­ent”. Men snälla nån, Sverige är totalt sett glesbygd i sin helhet förutom regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hoppas för stockholma­rnas framtids räkning på ett Stadshus helt sanerat från miljöparti­ster.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TRAFIK. ”Vi är alla i någon mån bilister”, skriver insändarsk­ribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS TRAFIK. ”Vi är alla i någon mån bilister”, skriver insändarsk­ribenten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden