Mitt i Kungsholmen

Hemmet din nya arbetsplat­s

-

Fler och fler jobbar hemifrån, och med det har trenden med vackra och funktionel­la arbetsrum vuxit. Om du inte redan har, men är i behov av en plats att jobba hemifrån på kommer här ett gäng med inspireran­de tips!

Oavsett vad du arbetar med så kan ett hemmakonto­r vara en plats där du samlar allt som rör jobbet och du behövt ta med dig hem.

Kanske jobbar du helt hemifrån och då kan behovet av ett sådant utrymme självklart vara ännu större.

En av fördelarna med ett arbetsrum är just att allt du behöver för att få jobbet gjort har en självklar plats. Men vad ska man tänka på om man vill inreda ett hemmakonto­r?

Syfte och funktional­itet

Vad ska rummet användas till? För att veta hur mycket plats du behöver måste du också veta vad du planerar att göra där.

Jobbar du hemma för din egen syateljé behövs antagligen plats för tyger, symaskin och ett bord för att skära till mönster vid. Är ditt arbete mer databasera­t kanske det räcker med en liten hörna där allt du behöver plats för är dator och pärmar.

Tänk i vilket fall noga över de här sakerna när du planerar för ditt arbetsrum.

Jobba bekvämt och skonsamt

De flesta hemmakonto­r innehåller nån form av skrivbord. Se till att du hittar ett bra bord i rätt höjd, och se över om du behöver plats för något mer än stolen och dina fötter där under.

Behöver du använda skrivare kan det vara en smart lösning att få upp den på en hylla just för att få utrymme under bordet. Kanske behöver du inte ens ett bord utan kan fästa upp en bänkskiva mellan två garderober eller i ett hörn.

Annat som är viktigt för att kunna arbeta bra är att du väljer en bra stol. Kanske är det till och med värt att investera i en ordentlig skrivbords­stol, beroende på hur mycket du kommer använda ditt kontor.

Kolla köp och sälj-sidor om du känner det passar din budget bättre. Viktigt är i alla fall att du sitter bra när du arbetar.

Se till att göra platsen där du kommer utföra ditt arbete till en plats när du trivs. Det spelar ingen roll om det är ett helt rum eller ett litet hörn någonstans i en mindre lägenhet.

Plats för inspiratio­n

Du kan oavsett detta få just ditt hemmakonto­r så trivsamt att du kommer må bra när du är där. Kanske kan du måla en vägg i arbetshörn­an för att riktigt göra det tydligt att där är där jobbet sker och inget annat.

En anslagstav­la som sitter nära till hands är bra att ha när de flyktiga idéerna susar förbi i huvudet.

Tänk också på belysninge­n! God belysning är a och o i ett rum där du ska prestera, oavsett vilket arbete du har.

Inred med saker du tycker om och blir glad av. Tavlor och prydnader lyfter alla rum.

Ställ också gärna dit några blommor. Växter är inte bara fina att se på, de ökar även syresättni­ngen i rummet, vilket ju kan vara bra på ett hemmakonto­r.

Sådär! Nu är du redo för att själv börja planera ditt arbetsrum eller hemma kontor.

Tänk på att det ska vara en funktionel­l plats där du utan krångel kan utföra ditt arbete och att det framför allt ska vara en plats där du trivs!

att du ska kunna göra avdrag för ett hemmakonto­r. Ett av dem är att arbetsgiva­ren inte erbjuder dig något arbetsrum.

inte kan anses ingå i bostadsutr­ymmet. Det innebär att rummet ska inredas på ett sådant sätt att de inte längre kan

Det finns vissa kriterier för Förutom det krävs att arbetsrumm­et

 ?? FOTO: RAWPIXEL, SLAVA KEYZMAN OCH IKEA ?? DIN ARBETSSTAT­ION. Se till att trivas i det utrymme där du väljer att arbeta, ha gott om plats och inred med hyllor för att avlasta ytorna. Skrivborde­t behöver inte stå mot en vägg för att vara funktionel­lt – men se till att ha bra ljus och tänk på din ergonomi.
FOTO: RAWPIXEL, SLAVA KEYZMAN OCH IKEA DIN ARBETSSTAT­ION. Se till att trivas i det utrymme där du väljer att arbeta, ha gott om plats och inred med hyllor för att avlasta ytorna. Skrivborde­t behöver inte stå mot en vägg för att vara funktionel­lt – men se till att ha bra ljus och tänk på din ergonomi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden