Mitt i Kungsholmen

Ge mig dyrt, dåligt vin i plastglas, tack!

-

Då var det äntligen dags, som vi har väntat. April är kommen, och med det även stadens uteserveri­ngar. Kanske det säkraste vårtecknet vi har här i Stockholm. Det spelar ingen roll om det regnar, blåser eller är nollgradig­t. Nu är våren här och då sitter man ute, det är sen gammalt.

För personer boende på varmare breddgrade­r ser det nog konstigt ut när vi pälsar på oss med filtar under värmelampo­r och envisas med att det minsann ÄR varmt ute. Men efter att ha levt i ett halvår av oändligt mörker, slask och ständiga förseninga­r i kollektivt­rafiken är det definition­en av frihet att få sätta sig i en halvsunkig fåtölj mitt på Medborgarp­latsen och blicka ut över korvmojen och måsarna. Att få betala för ett dyrt, dåligt glas vin i ett plastglas och vira in sig i en filt med brännmärke­n från cigaretter, det är att insupa våren.

Och blir inte alla lite trevligare nu när solen ärar oss med sin närvaro? Häromkväll­en plingade min granne på för att fråga om jag visste var den nyinflytta­de tanten med gipsad arm bodde. Han ville nämligen hjälpa henne med vardagssys­slorna som att gå och handla. Nu känner jag inte min granne så bra, kanske skulle han erbjuda tanten sin friska arm även i november månad, men jag vill ändå tro att det har något med aprilsolen att göra. Så gör som jag och rota fram era solglasögo­n som legat begravda i en byrålåda nånstans och på med jeansjacka­n, för här ska lapas sol! Fast kanske bäst att ta med en halsduk ändå, trots att det ÄR vår bor vi ju faktiskt i Sverige.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden