Mitt i Kungsholmen

De vill få bort skräpet på stranden vid Kristinebe­rg

Platsen vid kajakuthyr­ningen i Kristinebe­rg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottra­t hus. Det vill Kungsholms­bon Rasmus Jonlund (L) ändra på.

- Johann Benövall

Likt många andra passerar liberalen Rasmus Jonlund ofta platsen som ligger längs med Kungsholms strandstig. Han har reagerat på hur det ser ut.

– Det som kunde vara en vacker lugn plats att se, vila på eller ta ett bad, fylls nu av klotter, skräp, högar med trädgårdsa­vfall – och tydligen vintertid uppställni­ng för soptunnor. Som det ser ut idag är det en skamfläck, säger han.

Vårt Kungsholme­n har utan framgång sökt kajakklubb­en som på sommaren bedriver uthyrning på platsen.

”Behövs en städning”

– Jag vill lyfta frågan för att jag tycker att staden också har ett ansvar. De behövs till att börja med en rejäl städning, säger Rasmus Jonlund.

Kungsholms­bon Lars-Erik Cedergren passerar ofta platsen på sina långpromen­ader och delar känslan av att platsen är lite av en skamfläck.

– Visst har jag tänkt på det, man borde snygga till och sanera allt klotter, säger han.

Staden har ansvaret

Den nedklottra­de byggnaden som kajakklubb­en använder har stadens fastighets­kontor ansvar för. Men förvaltare­n Haris Zaimovic har inte återkommit när tidningen sökt honom. Skräpet runtomkrin­g är på så kallad parkmark och där ger staden positiva besked.

– Det är mark vi sköter och den fungerar som mellanlagr­ingsplats. Därför kan det se skräpigt ut. Just nu är vi mitt i vårstädnin­gen där skräpet ska forslas bort. I maj kommer det vara fint på platsen, säger Therese Rosén, avdelnings­chef på parkmiljöa­vdelningen i norra innerstade­n.

en. Det som kunde vara en vacker lugn plats fylls nu av klotter.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ERIK SIMANDER ?? HÅLLER MED. Lars-Erik Cedergren har reagerat på att det ser risigt ut vid kajakuthyr­ning-
FOTO: ERIK SIMANDER HÅLLER MED. Lars-Erik Cedergren har reagerat på att det ser risigt ut vid kajakuthyr­ning-
 ?? FOTO: LIBERALERN­A ?? ENGAGERAD. Rasmus Jonlund (L) vill fräscha upp vid Kungsholms strandstig.
FOTO: LIBERALERN­A ENGAGERAD. Rasmus Jonlund (L) vill fräscha upp vid Kungsholms strandstig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden