Mitt i Kungsholmen

LYCKAN & PEPPEN!

Häng med på studentern­as utspring på Kungsholme­n.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Många förväntans­fulla släktingar, vänner och föräldrar hade samlats på gården till Kungsholme­ns gymnasium vid 13-tiden i tisdags. Bland dem som sprang ut till jubel och musik fanns Ella Viirola, 18, som gått tre år på skolans naturveten­skapliga linje.

– Det känns väldigt overwhelmi­ng, vi började i morse med champagnef­rukost vid sju. Det här är som ett avslut på ett kapitel. Ingen kommer säga åt en vad man ska göra längre. Det känns både läs- kigt och kul, säger Ella Viirola, vars plan är att plugga datateknik på KTH.

Elin Ankarloo, 19, var också på ett glatt humör.

– Det känns underbart att det är klart nu. Jag ska ut och resa med några kompisar, vi ska bland annat till Frankrike och Spanien. Sen ska jag ta det lugnt och försöka hitta något jobb innan jag pluggar vidare. Jag skulle vilja bli psykolog i framtiden, säger hon.

”Jag vill fixa fester”

Kompisen Hanna Berglund går på Norra real och tar studenten först nästa vecka, på torsdag. Hon drömmer om att bli eventkoord­inator.

– Jag vill fixa fester och evenemang, som till exempel Elle-galan. Att ta studenten känns jättestort. Det är att gå från en massa måsten till inga måsten och fokusera på det man verkligen vill göra, säger Hanna Berglund.

Peppad student

Isak Konrad har gått naturveten­skaplig linje på engelska.

– Jag trodde inte att jag skulle vara så peppad på att ta studenten som jag är i dag men vi hoppade och sjöng ramsor i korridoren innan vi sprang ut och då kom peppen, säger han.

Vad tror du att du gör om fem år?

– Troligtvis har jag fortfarand­e ingen aning om vad jag vill bli. Det gäller att kombinera något man tycker är kul med studier, det kan vara svårt.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? FIRAR. Elin Ankarloo har just gått ut naturveten­skapliga linjen på Kungsholme­ns gymnasium. Här firar hon med vännen Hanna Berglund som går Norra real och tar studenten nästa vecka. NYTT KAPITEL. Ella Viirola, 18, var nöjd. ”Det här är som ett avslut på...
FOTO: LINDA GREN FIRAR. Elin Ankarloo har just gått ut naturveten­skapliga linjen på Kungsholme­ns gymnasium. Här firar hon med vännen Hanna Berglund som går Norra real och tar studenten nästa vecka. NYTT KAPITEL. Ella Viirola, 18, var nöjd. ”Det här är som ett avslut på...
 ??  ?? VÄNNER. Mathilda Tönseth och Isak Konrad.
VÄNNER. Mathilda Tönseth och Isak Konrad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden