Mitt i Kungsholmen

”Hornsberg är redan förstört”

- Endast besökare tack och lov

”Idag var jag och hälsade på en kompis nere i Hornsberg. Vi skulle äta lunch och i och med det fina vädret undrade jag om vi inte skulle sitta på deras fina balkong som är placerad mot den stora fina innegården. Väninnan svarade att det inte gick då barnen som vistas på förskolan på föreningen­s gård för ett sådant oväsen att de aldrig kan använda sig av balkongen när förskoleba­rnen är ute.

Jag var tvungen att öppna balkongdör­ren och gå ut och lyssna och ljudnivån var verkligen outhärdlig. Om det är så att dessa barn skriker extra mycket, vilket jag tyckte att de verkade göra, eller om det är för att ljudet slår mellan huskroppar­na och förstärks låter jag vara osagt.

Jag tänker främst på barnen och tyck- er verkligen synd om dem som tvingas vistas i denna ljudmiljö, men även de boende, att ha en lägenhet med en stor balkong med solläge som man inte kan använda för att barn för ett sådant oväsen är verkligen beklagligt. Det finns inte någonting på den delen av gården som förskolan disponerar som kan absorbera ljuden.

Väninnan sa att hon aldrig kunde ha vare sig fönster eller balkongdör­r öppna, hur är det inte då att vara mitt i oljudet för barn och pedagoger? Inte konstigt att fler och fler föreningar inte vill ha dagis i huset.

Promenerad­e sedan hem längs med Hornsbergs­strand och där var det samma ljudnivå men som äldre ungdomar och unga vuxna var orsak till. Jag förstod varför i och med att jag sett hur pedagogern­a inte sagt till barnen som skrek på förskolan en enda gång trots att de var några av killarna som skrek helt ohämmat.

Vuxna måste lära barnen hur man beter sig i det offentliga rummet men har man gått på en förskola utan att få tillsägels­e om man skriker för full hals och om man har föräldrar som låter barnen spela på telefon/ipad utan hörlurar då är det svårt att veta hur man ska bete sig och visa hänsyn.

Hur står alla boende i Hornsberg ut? Så fint område förstört av alla som inte visar hänsyn, strandprom­enaden är skitig, gräset förstört och papperskor­garna svämmar över, bilar kör i kapp och så en ljudnivå som man inte kan värja sig emot. Hemskt!”

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? HEMSKT. ”Hur står alla boende i Hornsberg ut? Så fint område förstört av alla som inte visar hänsyn, strandprom­enaden är skitig, gräset förstört och papperskor­garna svämmar över, bilar kör i kapp och så en ljudnivå som man inte kan värja sig emot....
FOTO: LINDA GREN HEMSKT. ”Hur står alla boende i Hornsberg ut? Så fint område förstört av alla som inte visar hänsyn, strandprom­enaden är skitig, gräset förstört och papperskor­garna svämmar över, bilar kör i kapp och så en ljudnivå som man inte kan värja sig emot....

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden