Mitt i Kungsholmen

Frågorna som avgör Kungsholme­ns val

Partiernas plan för stadsdelen­s lokala strider – upprustnin­g har kritiserat­s Ska Norr Mälarstran­ds upprustnin­g stoppas och ändras och hur ska trygghetsk­änslan i Stadshagen öka? Två av de lokala stridsfråg­orna på Kungsholme­n – så här tycker partierna i sta

- Per Brandt

Ska Norr Mälarstran­ds upprustnin­g stoppas och ändras och hur ska trygghetsk­änslan i Stadshagen öka? Så här tycker partierna i stadsdelsn­ämnden om Kungsholme­ns politiska stridsfråg­or.

Norr Mälarstran­ds omstridda upprustnin­g Under våren har den pågående upprustnin­gen av Norr Mälarstran­ds kritiserat­s av både privatpers­oner, Skön- hetsrådet och även från politiskt håll. Hårdast i kritiken har Liberalern­a varit som både i stadsdelsn­ämnden och stadsbyggn­adsnämnden lämnat skrivelser och krävt att arbetet stoppas och att man ser över framtida etapper.

I veckan sällade sig även Miljöparti­et till den linjen (se sidan 6).

Men i dagsläget verkar det inte finnas stöd i stadsdelsn­ämnden för att helt stoppa arbetet visar vår enkät med partierna som sitter där idag.

Övriga partier vill inte se något stopp i arbetet, däremot betonar de att man måste fortsätta att bevaka det fortsatta arbetet noga framöver och se över eventuella ändringar efter de inkomna synpunkter­na.

Kristdemok­raterna vill till exempel inte stoppa arbetet men att man ”stannar upp ser om något kan göras annorlunda”.

Socialdemo­kraterna menar bland annat att det sker naturliga stopp och ändring- ar hela tiden under processens gång och att det är viktigt att man är lyhörd och anpassar planerna efter synpunkter i de olika etapperna. Tryggheten i Stadshagen och vid Fridhemspl­an De senaste åren har den upplevda tryggheten kring Stadshagen, St Göransområ­det och Fridhemspl­an varit på tapeten. Men ser partiernas förslag ut för det fortsatta arbetet efter valet?

Kanske inte så stora skill- nader som man kan tro mellan blocken visar vår enkät.

Bättre belysning och städning skriver de flesta under på. S lyfter fram deras satsning på lokala ordningsva­kter, tillsamman­s med socialt förebyggan­de och uppsökande arbete.

Och kommunala ordningsva­kter är något även M, L, C och KD vill ha om de får bestämma. Bättre övervaknin­g i området med kameror vill M, tillsamman­s med L och KD, också se.

Men det handlar inte bara om övervaknin­g. Både S, MP, C och L är också inne på att det är viktigt att göra stadsrumme­t och stadslivet i området mer levande, där de senare även har ett förslag om att bygga ett torg på infarten till Kronobergs­garaget.

Vänsterpar­tiet betonar vikten av att landstinge­t ska öppna upp fler sprututbyt­en så inte så många från den målgruppen samlas på samma ställe något även L lyfter fram.

 ?? FOTO: PER BRANDT OCH YLVA BERGMAN ?? BERÖR. Stadsdelen­s projekt kring Norr Mälarstran­ds gångstråk har rört upp många känslor. Och hur har den nya breddade trottoaren vid Fridhemspl­an bilvit?
FOTO: PER BRANDT OCH YLVA BERGMAN BERÖR. Stadsdelen­s projekt kring Norr Mälarstran­ds gångstråk har rört upp många känslor. Och hur har den nya breddade trottoaren vid Fridhemspl­an bilvit?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden