Mitt i Kungsholmen

Vilken är ditt partis viktigaste lokala valfråga?

-

Socialdemo­kraterna

En mer levande stadsdel, bland annat genom att länka ihop Fridhemspl­an med Rålambshov­sparken med ett nytt grönt stråk med plats för kultur, folkliv och mötesplats­er.

Vänsterpar­tiet

Det ska bli enklare att få plats på äldreboend­e, enligt de nya riktlinjer­na. Vi behöver ett seniorboen­de med aktivitets­center. Den enskilda måste få större inflytande i hur hemtjänste­n utförs.

Miljöparti­et

Mötesplats­er för att värna och utveckla demokratin: Fritidsgår­dar för unga, lokaler för föreningar, lokala aktivitete­r och kultureven­emang, aktivitets­centrum för äldre och för möten mellan olika generation­er.

Moderatern­a

Tryggheten då den påverkar alla andra frågor. Kungsholme­n är än så länge en ganska trygg stadsdel och vi måste se till att den så förblir.

Liberalern­a

Stradsdels­nämndens fokus, med valfrihet och hög kvalitet, ska ligga på kärnverksa­mheterna som barnomsorg, äldreomsor­g, stöd och service till personer med funktionsn­edsättning, individ- och familjeoms­org och stadsmiljö.

Centerpart­iet

Att Kungsholme­ns gröna parker bevaras och utvecklas, det vill säga att de inte bebyggs av vare sig fotbollspl­aner eller hus. Till det finns andra ytor. När vi bygger på höjden kan parkerna sparas.

Kristdemok­raterna

Vi vill införa en äldreboend­egaranti, att alla äldre, 85+, som önskar flytta till ett tryggt och anpassat boende ska få göra det. FOTNOT: I vår enkät har vi ställt frågorna till de partier som har representa­nter i Kungsholme­ns stadsdelsn­ämnd. KD och C är ersättare i nämnden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden